Bergström: "Jag hoppas många BIKare tar sig till Nobelhallen på onsdag"
Publicerad: 2019-03-25
BIK J20 är framme i sista steget i kvalet till J20 SuperElit. På onsdag startar matchserien och det är Timrå IK som står för motståndet i bäst av tre matcher. Vi tar ett snack och känner pulsen på lagkaptenen Hugo Bergström!

Hugo Bergström, lagkapten i BIK J20, hur är läget?

Tack bara bra, på väg till skolan just nu.

Jag måste börja med att gratulera till segern mot Björklöven. Hur skulle du sammanfatta matchserien?

Det blev en riktigt tuff serie, men jag tycker vi håller en väldigt hög nivå i båda matcherna, jag skulle nästan säga att vi kommer upp i maxkapacitet stundtals. Vi har bra inledningar, åker mycket skridskor och vinner till slut välförtjänt. I det stora hela är det laginsatsen som gör att vi tar oss vidare.

Om vi backar bandet lite, ni vann grundserien i överlägsen stil. Vad ger du säsongen i stort för betyg?

Laget har svarat för en fin säsong, även om vi ännu inte är nöjda. I grundserien tryckte vi alltid på att jobba stenhårt och spela med en hög fart, oavsett vilket lag vi mötte.

Det måste ibland vara svårt att spela matcher mot lite sämre lag i grundserien, som man på förhand kanske vet att man ska vinna med ett par kassar?

Ja, det är det. Men vi försökt vara 100% påslagna varje match och alltid ta med det hårda jobbet. Det tror jag ligger till stor grund i våra framgångar.

Och för egen del, vad tycker du om din personliga säsong?

Det har gått bra, kanske lite över förväntan stundtals. Jag är tacksam för att jag får tillhöra det här fantastiska laget, det har varit en underbar säsong som jag hoppas vi ska avsluta på bästa möjliga sätt.

Du har fått chansen sex matcher med A-laget, hur tycker du det har gått?

Hyfsat, det är såklart en stor skillnad. Det går fortare, spelarna är smartare och större. Men det är en bra erfarenhet man tar med sig inför framtiden.

Nu väntar en matchserie mot Timrå, vad tror du om era chanser där?

Jag tror chanserna är mycket goda. Givetvis kommer det att bli stentufft men vi har vad som krävs, det tycker jag att vi har visat, inte minst på slutet.

Vilka delar i spelet måste sitta för att ni ska gå hela vägen?

Defensiven är som alltid en väldigt viktig del. Sen behöver vi fortsätta vara heta i powerplay och boxplay.

Nästan 500 åskådare på matchen i Nobelhallen senast, kul va?!

Helt underbart. Man hör suckar/besvikelse när man missar och får ett rungande jubel när det blir mål. Helt klart lite annat än grundserien och jag hoppas många BIKare tar sig till Nobelhallen på onsdag 19.00 när Timrå gästar.

Tack för snacket, lycka till i veckans matcher!

Tack själv!

BIK Karlskoga Jakob Bengtzén