När BIK Karlskoga mötte Covid-19
Publicerad: 2020-10-06
När BIK Karlskoga mötte Covid-19 var det en match klubben inte var förberedda inför. Någon krisplan fanns inte på plats, men BIK agerade snabbt.

Det började med att en spelare i BIK Karlskoga kände sig dålig och efter test visade det sig att personen var positiv för Covid-19. När truppen och personer runtomkring laget testades visade det sig efter att hela 13 personer bar på viruset. Även de som testats negativt isolerades och kansliet på Nobelhallen i Karlskoga stängdes ner.

– Vi hade ingen krisplanför för den här situationen så den fick vi skapa efterhand, på vägen. Den största utmaningen var att se till att inte missa något viktigt, säger Håkan Persson, rehab-ansvarig.

– En stor trygghet var att vi hade en gemensam digital kommunikationskanal där vi förmedlade våra symtom och hur vi mådde varje dag, säger lagkaptenen Mikael ”Daggen” Eriksson.

– Det vi är mest stolta över är att vi reagerade och agerade väldigt snabbt och att vi var transparenta och flitiga i vår kommunikation. Tack vare Covid-19 har klubben nu både skapat en krisorganisation och hunnit testa den. Med facit i hand tycker jag att vår krisorganisation har fungerat väldigt väl, säger Torsten Yngvesson, klubbchef.

RF-SISU Örebro län har tagit del av BIK Karlskogas krishantering och har utifrån det skapat ett lärgruppsmaterial som nu finns att ta del av. Dels en film, som ni ser ovan, där de involverade berättar om processen och dels ett lärgruppsmaterial i form av en guide som kan vägleda er förening att skapa en krisorganisation och krisplan.

Ladda hem lärgruppsmaterialet om hur ni kan skapa en krisorganisation och krisplan.

Tillsammans kan vi besegra Covid-19!

BIK Karlskoga