Micael Björkbacka: "Tobias är en naturlig ledare som det är lätt att sluta upp bakom"

7 februari 2019 15:00

Imorgon fredag kommer Tobias Thermells #11 att pensioneras genom att hissas till Nobelhallens tak. På våra digitala kanaler kommer vi att samla hyllningar från några av Tobias tidigare lagkamrater och ledare. Nu har turen kommit till Micael Björkbacka! #Hissaelvan


Vilken betydelse har Tobias haft för BIK Karlskoga?

”Tobban” är skaparen av den grymma lagandan "Vi mot världen" som vi har haft i alla år och som fortfarande lever kvar. "We have only each other" ekar fortfarande efter varje vinst och den sjöng han först. ”Tobban” såg till så att alla i laget fick vara på sitt sätt och genom det kunde alla blomma ut.

Hur var Thermell som kamrat på och vid sidan av isen?

Han är en naturlig ledare som det är lätt att sluta upp bakom. ”Tobban” såg alltid till så lagandan var på topp och att alla trivdes i laget. Han är även grym på att slå om från skoj till allvar. Alltid svarta ögon ute på isen och som alltid offrade allt för att vi skulle vinna. Han är absolut den roligaste människa jag har träffat och jag har skrattat enormt mycket åt alla hans galna upptåg.

Kan du lyfta fram en specifik händelse du aldrig kommer att glömma med #11?

”Tobban” var alltid intresserad av att komma med tips till oss målvakter genom att visa med parader och instruktioner hur vi skulle rädda. Såklart alltid med glimten i ögat. Jag tror att han var sugen på att vara målvakt och jag är övertygad om att han skulle ha smält in bra i målvaktssläktet.

Det har varit en ära och fantastiskt roligt att få vara lagkamrat och ledare ihop med dig, Tobias!

// Micael Björkbacka