Inför Västervik IK - BIK
Publicerad: 2018-10-06
Omgång sex står för dörren och BIK Karlskoga åker österut för match mot seriekollegan Västervik IK. Nedsläpp sker 18.00 i Plivit trade-hallen under lördagskvällen.

Kvällens motståndare Västervik hade en tung start på Hockeyallsvenskan 18/19 och började med att förlora tre raka matcher. Efter det har man dock spottat upp sig och vunnit de två senaste bataljerna efter förlängning respektive straffar. Laget står på totalt fyra poäng efter fem spelade matcher och har endast två lag bakom sig i den unga tabellen. Nyförvärvet Kellen Jones leder den interna poängligan med sina två mål och två assist. BIK-bekantingen Emil Kruse har hittills startat fyra matcher och en räddningsprocent på 89.87 och ett målsnitt på 1.97 insläppta mål per match.

BIK Karlskoga är inne i en bra period där man vunnit fyra raka matcher. Senast besegrades Västerås IK med 4–2 i Nobelhallen efter två mål av 18-åriga Oskar Bäck.

– Det behövdes inte mycket matchning från oss utan rullade i stort sett på. Alla bidrog och gjorde det väldigt bra, sa då tränare Staffan Lundh.

Fredrik Forsberg leder den interna poängligan med sex poäng (tre poäng senast).

Läget i BIK

Linus Rotbakken har missat de fyra senaste matcherna efter hjärnskakningen på Johanneshov i omgång ett. Backen är dock på bättringsvägen och prognosen är spel nästa vecka. Nyförvärvet Victor Ekarv har insjuknat och spelar inte mot Västervik. Det gör att David Lilja åter är tillbaka i laget igen.

– Vi måste vara vaksamma på Västerviks intensitet. De vill gärna jaga fram misstag hos motståndarna. Det kommer att bli full fart så det gäller att vi står upp, kommenterar BIK-tränaren Staffan Lundh.

BIK ställer upp med följande lag

Målvakter:

Henrik Lundberg (Olle Eriksson Ek)

Backar:

Victor Berglind - Viktor Lang

Arvid Aronsson – Jacob Lundegård

Alexander Leandersson - Dennis Fröland

Ricard Blidstrand

Forwards:

Gustaf Thorell - Gustaf Franzén - Fredrik Höggren

Jesper Kokkonen - Oskar Bäck - Fredrik Forsberg

Carl Berglund - Mikael Eriksson – Jonatan Harju

Axel Lindström - Oliver Eklind – Juliuz Persson

David Lilja

Allmän info

Köp biljetter till kvällens match här!

Matchen sänds på Cmore

Odds från Svenska Spel:

2,34 - 4,20 - 2,42

BIK Karlskoga Jakob Bengtzén