Intervju med Suvanto

7 mars 2018 08:30

– Vi har legat i en kritisk position nästan hela säsongen men har nu på slutet gett oss en chans att påverka utgången av sista omgången och framför allt ha det i egna händer, säger David Suvanto till hemsidan.


Tja David! Hur är läget? Tjenare, det är bara bra med mig. Fullt fokus på kvällens match.

En bra helg slutade med segrar över både Oskarshamn och Leksand. Sammanfatta matcherna! Jag tycker båda matcherna definierades av ett bra defensivt spel av hela laget och stabilt målvaktspel som kryddades med offensiva prestationer. Matchen mot Oskarshamn började med att de kom ut i en hög forecheck som vi hade lite problem med i inledningen. Efter att den rushen lagt sig tyckte jag vi tog över taktpinnen mer och mer ju längre matchen gick. Leksandsmatchen stod länge och vägde vid 1-1 och kunde gått åt vilket håll som helst. Men jag tycker vi ville vinna mer än dem och fick ett välförtjänt mål i powerplay som avgjorde tillställningen.

Du svarade för ett riktigt fint förarbete till 1-0 målet mot Leksand, hur gick tankarna där? Jag tänkte att jag skulle följa med i anfallet i förstaläget, men det såg ut som att situationen rann ut i sanden och jag tänkte vände tillbaka för att byta. Då dök pucken upp vid blå och jag var hyfsat omarkerad till en början så jag tog ner den bakom mål och Abols kom fint i mitten. Passet satt bra på bladet och han skjuter ett distinkt skott vid målvaktens högra stolpe.

Och nu väntar en helt avgörande match mot Västervik borta, hur är känslan inför kvällens match? Känslan är bra. Vi har legat i en kritisk position nästan hela säsongen men har nu på slutet gett oss en chans att påverka utgången av sista omgången och framför allt ha det i egna händer.

Blir det extra nervöst när det står så mycket på spel? Ibland är det skönt att vara lite nervös faktiskt. Jag är tusen gånger mer nervös när man ser matchen från läktaren. Det är dessa matcher man tränar och spelar för så det är bara roligt.

Har ni putsat på något speciellt under måndagen och tisdagens träningar? Vi har inte putsat på något specifikt utan bara fortsatt träna på samma grunder som vi byggt upp de senaste veckorna.

Hur känns det annars för egen del? Tillbaka "på riktigt" igen efter en kort utlåning till division ett, hur är formen? Ja, jag var iväg till Kristianstad i två matcher efter att jag varit utanför laget i ungefär tio omgångar. Men nu är jag tillbaka och det är i Allsvenskan och BIK jag vill vara. Jag tycker formen för egen del känns bra och det är roligt att få vara med och bidra igen.

Avslutningsvis, slipper vi en negativ kvalserie? Absolut.

Det låter bra. Lycka till ikväll! Tack så mycket!