Höggren: "Kroppen känns fortfarande fräsch"
Publicerad: 2019-04-20
Trotjänaren Fredrik Höggren skrev idag på för en ny säsong med BIK Karlskoga. Hör här 34-åringens tankar kring fortsatt spel i landets näst högsta liga.

Hur är känslan efter att ha kritat på för 17:e säsongen med BIK?

Jag är otroligt glad att över att få chansen och ser redan nu fram emot säsongen 19/20. Det känns som att vi har något spännande på gång.

Du fyller 35 i år, har det funnit några tankar på att trappa ner?

Nej, jag har inte alls haft tankarna på det. Kroppen känns fortfarande fräsch och jag har haft siktet inställt på fortsatt spel. Sen blir man såklart inte yngre, men jag är väldigt glad och tacksam över att det löst sig.

Hur skulle du summera säsongen 18/19?

Vi gjorde en bra säsong. På håret att vi grejade förstaplatsen i slutspelsserien, det är små detaljer som avgör. I SHL-kvalet fick vi återigen bekräftat att det är väldigt jämt mellan topplagen i Hockeyallsvenskan och SHL.

Känns det surt eller ser man på det positivt?

Klart det svider lite, men vänder man på det så tävlade vi på liknande nivå med både IKO och LIF och gav dem stenhårda matcher hela säsongen.

Hur går tankarna inför nästa säsong?

Det ser som sagt intressant ut. Som det ser ut just nu verkar vi få behålla den verkliga spetsen offensivt och det är vi ju inte så vana med. Nu fyller vi istället lite andra luckor i laget, vi har verkligen något bra att bygga vidare på.

Hur ser påsken ut för Fredrik Höggren?

Det blir lugnt, firar med släkten. Lite som julafton där man flänger runt och äter god mat.

Står du för matlagningen?

Haha nej, det gör mor och svärmor så bra.

Det låter bra, önskar dig en glad påsk!

Tack detsamma!

BIK Karlskoga Jakob Bengtzén