Intervju med "Daggen"

14 juni 2018 10:00

– Jag vet att matchen mot Örebro betyder mycket för vår publik och vi hoppas på ett bra tryck från de blåvita. Vi ska spöa lillebror, säger Mikael Eriksson till hemsidan.


Tja Daggen! Hur är läget? Hallå! Tack bara bra, förutom en skadad fot.

En vecka kvar av gemensam försäsong, hur skulle du sammanfatta årets sommarträning? Överlag riktigt bra. För egen del har de sista tre veckorna varit mindre bra på grund av en skadad fot, men överlag väldigt positiv.

Är det något som skiljer sig från tidigare år? Den största skillnaden är att i princip alla spelare är på plats. Oskar Bäck kom först denna vecka, annars har alla nyförvärv redan kommit in i gruppen på ett fantastiskt sätt och när augusti kommer känner alla varandra väl. Det är en stor fördel och det är nog första gången i BIKs historia vi är så långt fram med gruppdynamiken redan i juni.

Hur mår annars din skadade fot? Det går framåt. Jag skadade mig den 22 juni och har inte kunnat delta på så många gemensamma pass sedan dess. Rehabiliteringen går dock bra och jag kan hålla igång hyfsat ändå. Mitt mål är att vara hundra igen inom en månad.

Har ni börjat sätta upp några mål för 18/19? Vi sitter faktiskt med de bitarna idag.

Vad tycker du personligen att vi kan ha för målsättning? Svårt att säga, men jag tycker att vi ska vara ett lag för toppen.

Hur är stämningen i gruppen? Riktigt bra. Som jag var inne på tidigare finns redan en trygghet och känslan är att vi inte har några ”nya” spelare i laget längre.

Vad står på ditt schema under semestern? Inga större planer. Jag firar midsommar i Halmstad, sen spenderar jag några veckor i Växjö med tjejen. Det blir garanterat en hel del träning också, då jag ligger lite efter på grund av skadan.

Hur mycket längtar man till att säsongen ska dra igång? Suget kommer mer och mer. Jag tror på en bra säsong.

Idag är det åtta veckor kvar till vi kickar igång säsongen med ett länsderby mot Örebro, dina förväntningar på den matchen? Det ska bli så jäkla roligt. Matcherna vi hade mot Örebro i Hockeyallsvenskan var något extra och det är minnen man kommer bära med sig resten av livet. Trots träningsmatch är det ett derby och vi kommer att göra allt för att vinna den. Jag vet att matchen betyder mycket för vår publik och vi hoppas på ett bra tryck från de blåvita. Vi ska spöa lillebror!