Inför BIK - Vita Hästen
Publicerad: 2018-10-12
Matcherna duggar tätt och BIK Karlskoga får chans till snabb revansch när Vita Hästen gästar Karlskoga under fredagen. Nedsläpp sker 19.00 i Nobelhallen och ni är varmt välkomna!

Kvällens motståndare Vita Hästen har startat säsongen med nio poäng på de åtta inledande matcherna. Laget är tillsammans med BIK Karlskoga och AIK det lag som har kryssat flest antal matcher, totalt vid fyra tillfällen hittills. Senast förlorade Norrköpings-laget mot Tingsryd med 5–3 efter en svag insats, i alla fall om man ska tro tränaren Leif Strömberg.

– Vi har en dålig ingång till matchen. Vi dräller med pucken vid flertalet tillfällen och ställer till det för oss själva. Sen gör vi ett försök i andra halvan av matchen, men då är det för sent, sa ”Leffe” efter den matchen mot TAIF.

I toppen av Vita Hästens interna poängliga hittar vi tre spelare på fem poäng, dessa är Jesper Samuelsson, Christopher Fish samt Mattias Kalin. Den före detta BIK-forwarden Henrik Rommel står noterad för fyra poäng på åtta matcher. Viktor Kokman har vaktat målet vid fem tillfällen och har en räddningsprocent på 92.07.

BIK Karlskoga kommer från två raka enpoängare. Senast var det Modo som besegrade BIK efter förläning, trots stor dominans av hemmalaget.

– En jäkligt sur förlust. Jag tycker vi är det bättre laget under stora delar av matchen, men är alldeles för ineffektiva. Det var lite svårt att somna igår kväll, man låg och grubblade. Men som mina tränarkollegor sa, ”solen går upp imorgon också” och det gjorde den, säger tränare Johan Schoultz om Modo-matchen.

Fredrik Forsberg som har noterats för sju poäng på sju matcher och leder BIKs interna poängliga.

Läget i BIK

Det är fortfarande två spelare på skadelistan, både Gustaf Thorell och Linus Rotbakken är borta på grund av hjärnskakningar. Den sistnämnde är nära spel igen.

– Vi formerar laget på ett liknande sätt som senast. Kanske någon liten förändring, men vi avvaktar med att släppa laget för ens matchdag, avslutar Schoultz.

BIK har tillgång till följande spelare:

Målvakter:

Henrik Lundberg & Olle Eriksson Ek

Backar:

Victor Berglind, Viktor Lang, Dennis Fröland, Jacob Lundegård, Ricard Blidstrand, Arvid Aronsson och Alexander Leandersson.

Forwards:

Fredrik Höggren, Gustaf Franzén, David Lilja, Oskar Bäck, Fredrik Forsberg, Jesper Kokkonen, Victor Ekarv, Mikael Eriksson, Carl Berglund, Oliver Eklind, Axel Lindström, Juliuz Persson och Jonatan Harju.

Allmän info

Köp biljetter till kvällens match här!

Se matchen på Cmore

Odds från Svenska Spel:

1.80 – 4.35 – 3.40

Varmt välkomna till Nobelhallen!

BIK Karlskoga Jakob Bengtzén