Krönika: "Filip Ahl, vilken spelare!"
Publicerad: 2019-10-01
BIK har inlett säsongen riktigt imponerande – nu hoppas jag verkligen att karlskogingarna tar sig till hallen och ger laget det stöd de förtjänar framöver!

Fem matcher, tio poäng och en tredjeplats i tabellen. Vi kan inte klaga på starten för BIK direkt. Härligt att se!

En annan härlig grej är att man redan nu kan räkna ut att detta kommer att bli en rekordjämn hockeyallsvenska.

Det är egentligen bara Mora, AIK och Almtuna som börjat svagt. Att Almtuna ligger där nere är ju inte så överraskande. Mora och AIK hade man ju kanske trott lite mer på.

Men men – serien är väldigt lång och mycket kommer hända under de återstående 47 matcherna…

BIK då? Det finns några riktiga guldkorn att plocka fram. Filip Ahl, vilken spelare! Tyckte han var bra förra sejouren i BIK men nu har han sannerligen tagit kliv. Måste imponeras av Thomas Fröberg i BIK som lyckas hitta dessa guldkorn. Tor Immo som nästan också får betraktas som ett nyförvärv har ju också visat klass ihop med Ahl och Oliver Eklind. Den sistnämnda visar på allvar att han kommer att bli att räkna med. Den formationen har varit ruggigt vass så här långt.

Ahl har samlat ihop sju poäng, Immo sex och Eklind fyra. Superbt!

Andra nyförvärv som visat klass är ju Wilhelm Westlund. Vissa andra nyförvärv kan vi begära mer av men det kommer säkerligen.

Om man ska vara lite gnällig kan man ändå bekymra sig lite över publiksiffrorna. BIK har ett snitt på 2208 på de tre första matcherna. Det är inte godkänt och väldigt överraskande. BIK har en väldigt spännande trupp, har spelat bra och vunnit matcher. Ändå kommer inte fler? Det går inte ihop för mig måste jag säga.

**** I morgon, onsdag, väntar AIK på bortais. Kan känna att det blir lite fel läge att möte stockholmarna. De lär vara ruggigt revanschsugna efter den svaga starten. Tror dock att BIK vinner.

**** Senaste matchen mot Timrå var riktigt bra. Man ska veta att TIK är riktigt hajpade denna säsong med hemvändaren Jonathan Dahlén i spetsen. Tycker emellertid att BIK var det laget som förtjänade vinsten i denna match.

**** Nu hoppas vi att BIK fortsätter att prestera på isen så är det dags för karlskogingarna att börja prestera och ta sig till Nobelhallen och stötta kämparna!

Mot nya vinster!

Larsåke Wåhlén, Krönikör

BIK Karlskoga