Tvåan mot trean – då hoppas vi på mycket folk i Nobelhallen!

8 januari 2019 11:00

Statistik sett ska Karlskogasupportrarna ha goda förhoppningar inför onsdagens möte med AIK Hockey i Nobelhallen. BIK har nämligen elva (!) raka hemmasegrar mot nuvarande serietvåan.


Riktigt skön och viktig seger för BIK senast mot Björklöven. En liten sämre trend på slutet följdes upp av en enormt fin bortavinst i Umeå. Matchen var ett skönt besked. Inte bara tre poäng utan också den bästa spelmässiga insatsen på länge!

BIK-lånet Nikola Pasic har verkligen varit en härlig injektion i klubben. Känns som att han kommit in väldigt bra i formationen med Gustaf Franzén och Gustaf Thorell. Man får hoppas att BIK kan förlänga låneperioden – då tror jag att man har mycket roligt att hämta.

I morgon väntar annars ett riktigt toppmöte när serietvåan AIK kommer till Nobelhallen, ett möte som borde locka en hel del folk till hallen.

Trots en lite sämre spelmässig period behåller BIK tredjeplatsen. Marginalen upp till andraplacerade, och morgondagens motståndare, AIK är dock hela åtta poäng. Vinner BIK morgondagens fight är det alltså ett inte helt omöjligt försprång att ta in!

Det har varit en hel del sevärda matcher mellan BIK och AIK genom åren. Lagen har mötts åtskilliga gånger. På de senaste 20 mötena har BIK vunnit tolv och AIK åtta.

Den matchen som man tänker på närmast är ju så klart säsongen 2016/2017 då Carl Berglund sköt BIK vidare i SHL-kvalet efter ett mål sju minuter in i den andra förlängningsperioden. Ett magiskt mål!

Man kan lugnt konstatera att det är fördel BIK statistiskt sett inför onsdagens batalj. Nu hoppas vi att de elva raka segrarna ökas på till tolv vinster – då visar BIK att de inte tänker ge upp andraplatsen utan kamp.

Alla till hallen imorgon!

Larsåke Wåhlén

Krönikör