Inför BIK - Södertälje SK

12 december 2017 19:51

Två matcher hemma i hallen denna vecka. Vi går nu in i den 26:e omgången och efter morgondagens match kommer halva serien därmed vara spelad. Motståndet under onsdagskvällen står Södertälje SK för och för hemmalagets del är det några frågetecken kring spelare sedan senast.


Trots en stark öppning och tvåmålsledning blev det inga poäng i mötet med Västervik som vände och till sist vann med 5-2.

Med detta facit befinner sig BIK fortfarande på en 14:e plats med 27 inspelade poäng. Till det negativa kvalstrecket och säker mark skiljer nu 5 poäng upp till tolfteplacerade Vita Hästen.

Södertälje har öppnat denna säsongen relativt starkt och befinner sig på en 8:e plats i tabellen med 37 inspelade poäng. Efter att ha tagit poäng fyra matcher i rad fick man senast med sig noll hemma mot Pantern.

På de fem senaste matcherna har SSK vunnit två men fått med sig totalt 8 av 15 poäng. BIK har vunnit tre av de fem senaste men också fått med sig totalt 8 poäng.

– Det är en grej vi har tryckt på, vi ska inte jobba mindre hårt än BIK. Sedan ska vi också flytta pucken snabbt, det kommer att behövas. Och vara lite fulla i fan, säger huvudtränare Ulf Lundberg till SSK:s hemsida.

Lagen emellan har det varit jämt rent poängmässigt de senaste fem mötena, där BIK har vunnit tre och SSK två. Senaste i Scaniarinken vann hemmalager med 6-3. Förra årets BIK-spelare Tomas Valkvae Olsen kommer inte till spel då han är på landslagsuppdrag.

I hemmalägret härjar flera skador och sjukdomar. Följande spelare missar matchen: Jonatan Frykholm, Arvid Aronsson, Victor Berglind, Rasmus Bengtsson, Filip Ahl, Carl Berglund, Erik Brissle och Axel Lindström.

Skadeläget gör att man plockar in målvakten Jonatan Fornbrandt, David Lundmark och Emil Smedberg från juniorlaget.

Nedsläpp 19.00 i Nobelhallen!

Matchodds Svenska Spel

2,00 – 4,40 – 2,75