Staffan: "Kul att se kemin i kedjan Kokkonen-Eklind-Immo"

15 februari 2019 10:00

Under "Tränarbloggen" får ni senaste nytt från BIK Karlskogas tränare Staffan Lundh och Johan Schoultz. Här får ni Staffans tankar kring onsdagens förlust mot AIS samt hur laget blickar framåt!


Efter några matchers bra och poänggivande spel så är känslan att vi ”gav” bort onödiga poäng i onsdags. Vi sitter redan nu (torsdag lunchtid) på buss igen efter en lätt morgonträning i Karlskoga och har kommit någonstans till Tidaholmstrakten.

Det är inte så att att allt var uselt men många avgörande detaljer fick vågen att ramla över i Almtunas favör. Vi har framförallt tillräckligt mycket chanser att avgöra matchen till vår fördel. Då tänker jag framförallt på de powerplay vi bränner, 2 mot 1 som man normalt inte får så ofta, skaffar vi oss åtminstone 3-4 stycken av. Istället släpper vi till två shorthanded mål. Notabelt då vi tidigare under säsong endast släppt ett mål tidigare. Även det mot Almtuna. Sen hade inte Henke samma hjälp och fick inte till sitt spel på samma sätt som i matchen hemma senast så de små detaljerna räcker för att vi ska bli nollade.

Utan att släppa det helt och heller inte gräva ner sig totalt så är det bara att gå vidare och se till att göra allt bättre redan på fredagskvällen nere i Malmö mot Pantern.

Vi analyserar och kollar oavsett vinst eller förlust så det är för tränarstaben att bara jobba vidare med det. Kul att se kemin i kedjan Kokkonen-Eklind-Immo som de hittat, vem vet, ett riktigt vinnarvapen såhär i slutet på säsongen.

Som jag skrev i inledning så är vi redan på resande fot ner till Malmö där vi laddar nytt i batterier och ska se till att ta revansch för gårdagen. Mat och sömn blir det viktigaste samt att vi nollställer och börjar om riktigt. Pantern har ju spökat en del på hemmaplan för oss tidigare i år så det kommer krävas vårt allra yttersta i denna match med.

Trevlig helg!

// Staffan Lundh