Stefan Bengtzén: "Det är med stolthet jag ser Tobias tröja hissas till Nobelhallens tak"
Publicerad: 2019-02-07
Imorgon fredag kommer Tobias Thermells #11 att pensioneras genom att hissas till Nobelhallens tak. På våra digitala kanaler kommer vi att samla hyllningar från några av Tobias tidigare lagkamrater och ledare. Nu har turen kommit till Stefan Bengtzén! #Hissaelvan

Vilken betydelse har Tobias haft för BIK Karlskoga?

Tobias var en av de som bidrog stort till den starka BIK-anda som skapades i början av 2000-talet. En riktigt god ledare som med sin sköna känsla att kunna glädja sina medspelare. Sen besitter han samtidigt en vinnarmentalitet av bästa sort. Det är med stolthet jag ser hans tröja hissas till Nobelhallens tak, vilket han förtjänar till 100 %!

Hur var Thermell som kamrat på och vid sidan av isen?

Lite av Dr. Jekyll & Mr. Hyde. Ibland clownen som man kan skratta ihjäl sig åt för att i nästa situation vara en helt annan. Med stort ansvar och en mycket god förebild som många sett upp till och då inte minst spelare som kommit och gått igenom klubben under alla år.

Kan du lyfta fram en specifik händelse du aldrig kommer att glömma med #11?

Jag kan inte låta bli att tycka om ”Tobbans” flera galna upptåg som satt färg på trivseln hos så många i hans närhet. När han kör igång sin Täby galopp-show är han vansinnigt rolig. Vilket han förövrigt förgyllde mitt 50-årskalas med. Tack för allt, Tobias!

// Stefan Bengtzén

BIK Karlskoga Jakob Bengtzén