Schoultz: "Vi är inne i den klart tuffaste veckan under försäsongen"
Publicerad: 2019-08-20
BIK Karlskoga laddar för ny match imorgon när division ett laget Mariestad BoIs står för motståndet. Hemsidan tar en lägesrapport med assisterande tränare Johan Schoultz.

Om vi börjar med att sammanfatta säsongens första match när SHL-laget Örebro stod för motståndet, hur gick tankarna efter sudden-förlusten i onsdags?

Trist att förlora såklart, men om vi ska bortse från det hade vi en ganska skön känsla. Vi gjorde många bra saker som vi hade pratat om inför matchen. Jag tycker vi fick se många småtekniska detaljer och individuella prestationer som bådar gott, så överlag ett bra kvitto.

Om vi jämför med för ett år sedan, då vi förlorade mot Örebro med 2–5 känns det som att vi ligger längre fram i år, håller du med?

Ja, det kan jag hålla med om. Jag och Staffan går in på vår andra säsong och vi vill hålla oss till samma grunder som i fjol, och stora delar av truppen är fortfarande kvar. Sen ska vi komma ihåg att vi tränat några ispass fler i år gentemot i fjol.

Ni är inne i fjärde veckan på is, vilken fas genomgår laget just nu?

Denna vecka håller vi ett litet träningsläger på hemmaplan, klart den tuffaste veckan under försäsongen. Vi kör fys plus dubbla ispass måndag, tisdag och torsdag samt ordentlig träning onsdag och fredag innan match. På torsdageftermiddag har vår samarbetspartner Bofors Testcenter bjudit in oss på ett event hos dem, det är med andra ord full fart hela veckan.

Låter tufft, hur är formen hos grabbarna?

Hehe, det går lite upp och ner. Vi följer grabbarnas ”dagböcker” där de dagligen får rapportera om status och form, det känns extra viktigt att vi noggrant följer spelarnas välmående nu under en tuffare period.

Vi har haft några skavanker i truppen, hur är skadeläget just nu?

Thorell är tillbaka i full träning igen, det gäller också Joshua. David Lilja är dessvärre fortfarande borta på grund av en axelskada.

Imorgon vankas det match mot Mariestad som är hemmahörande i division ett. Känslan inför matchen?

Jag minns matchen i fjol mot BoIs, det var en tajt drabbning där jag tror vi vann med uddamålet. Det kommer säkerligen blir stentufft i år igen.

Vad vill ni se imorgon?

Vi ska försöka förstärka det vi gjorde bra mot Örebro. Jag vill att vi ska ligga på när vi kan och inte ställa upp och försvara oss för mycket.

Kommer ni att formera laget annorlunda mot senast?

Ja, det kommer att bli lite justeringar, men laget och hur vi formerar oss släpper vi först imorgon..

BIK Karlskoga