Freddie: "Kristofer är en vinnare som alla vill ha i sitt lag"
Publicerad: 2020-02-06
På fredag hissar BIK Karlskoga Kristofer Näslunds tröja nummer 24 i Nobelhallen. Redan nu laddar vi upp med hyllningar från före detta lagkamrater och ledare!

Hur minns du Kristofer Näslund som hockeyspelare?

Jag minns ”Näsa” som en extrem vinnare, han ville vinna till varje pris, på både träning som match. Sen var han en förbannat bra lagkamrat och vän.

Har du något specifikt minne från Näslunds hockeykarriär?

Jag har ett minne från när jag spelade i AIK att den där ettriga nr 24:a alltid gjorde viktiga mål för Bofors som de hette på den tiden, så småningom fick jag uppleva det själv som lagkamrat. Kristofer är en vinnare som alla vill ha i sitt lag.

Ett roligt citat av Näslund är mot Nybro borta då han snodde åt sig en puck av Jonny Ågren och sa efteråt ”Jag kände mig så lätt att jag skrattade i backcheckingen".

Vad har ”Näsa” haft för inverkan på BIK Karlskoga?

”Näsa” en av de som satt grunderna för hur vi ska uppfattas och vad vi ställer för krav på varandra, framför allt genom att visa sin egen passion, både på och utanför isen. Han är verkligen en av de som skapat Boforsandan. Jag är tacksam som fick vara en del av denna grupp med spelare, den har även format en själv både på gott och ont.

// Fredrik Ericson

BIK Karlskoga