Inför BIK - Karlskrona HK
Publicerad: 2019-01-16
Dags för omgång 37 av Hockeyallsvenskan när tredjeplacerade BIK Karlskoga gästas av tabellsexan Karlskrona HK. Nedsläpp sker 19.00 i Nobelhallen, varmt välkomna!

Kvällens motståndare har skrapat ihop 55 poäng på de 36 inledande matcherna, det ger ett poängsnitt på 1,52/match. Senast vann laget med 3-1 hemma mot Tingsryds AIF. Målskyttar för KHK var Linus Karlsson, Jörgen Karterud och Kalle Miketinac.

– Vi gör en riktigt bra match. Hög fart rakt igenom och ett härligt drag på läktaren, sa målskytten Miketinac efter matchen mot TAIF.

I toppen av den interna poängligan hittar vi Marcus Paulsson, Justin Crandall och Niklas Johansson i topp, alla på 30 poäng.

I powerplay är KHK ligans tredje bästa lag och gör mål på 24,32% av alla överlägen. I boxplay är laget desto sämre och reder endast ut 75,21 av alla numerära underlägen.

Arvid Holm har vaktat kassen vid flest antal matcher, totalt 22 stycken med en räddningsprocent på 91,10.


BIK Karlskoga lyckades inte bärga en tredje raka seger utan det blev förlust mot Leksands IF med 5-1. BIK:s enda målskytt var Carl Berglund.

– Vi måste försvara oss bättre och skapa fler heta lägen framåt, sa ”Calle” efter matchen.

Två spelare har producerat 25 poäng, nämligen Fredrik Forsberg och Gustaf Franzén. På en tredjeplats ligger Gustaf Thorell (22p).

BIK placerar sig sexa i powerplaystatistiken (21.01%) och fyra i boxplayligan (83.00%).

Läget i BIK

Glädjande är att Juliuz Persson gör comeback efter en månads frånvaro. Det betyder att Fredrik Forsberg och Viktor Lang är ensamma på skadelistan.

– Olle vaktar kassen och ”Julle” går ytterforward med Franzén och Thorell. I övrigt inga förändringar mot senast, säger tränare Staffan Lundh.

– Vi har revansch att utkräva på KHK efter den snöpliga förlusten senast mot dem i Nobelhallen. De är ett skickligt lag som sticker ut med en vass offensiv. Det gäller att vi hittar en balans i vårt spel, vi sprang bort oss lite för lätt i lördags. Sen behöver vi skita ner oss lite mer för att komma till fler heta lägen och få upp målproduktion, avslutar Staffan.

BIK mönstrar följande lag:

Målvakter:

Olle Eriksson Ek (Henrik Lundberg)

Backar:

Ricard Blidstrand - Henrik Larsson

Alexander Leandersson - Dennis Fröland

Victor Berglind - Jacob Lundegård

Arvid Aronsson

Forwards:

Gustaf Thorell - Gustaf Franzén - Juliuz Persson

David Lilja - Oskar Bäck - Jonatan Harju

Axel Lindström - Mikael Eriksson - Carl Berglund

Jesper Kokkonen - Oliver Eklind - Fredrik Höggren

Hugo Bergström - Victor Ekarv

Allmän info

Köp biljetter till kvällens match här!

Matchen sänds vis Cmore

Svenska Spels matchodds:

2,08 - 4,20 - 2,92

Nästa hemmamatch spelas den 25 januari när Västervik IK gästar Nobelhallen.

BIK Karlskoga Jakob Bengtzén