Inför BIK – Tingsryd
Publicerad: 2018-10-01
Återigen dags för match. Omgång fyra står för dörren när BIK Karlskoga tar emot Tingsryds AIF under måndagskvällen. Nedsläpp sker 19.00 i Nobelhallen.

Kvällens motståndare Tingsryd har fått en lite jobbig start på årets Hockeyallsvenska. Tre stycken uddamålsförluster och endast en poäng efter tre matcher. Poängen kom senast när Västerås vann efter förlängning. I den interna poängligatoppen hittar vi fyra spelare som står på två poäng, nämligen Hannes Johansson, Daniel Öhrn, Kim Tallberg och Charlie Dodero. Tex Williamsson har vaktat målet vid två av tre tillfällen, med en räddningsprocent på fina 94,44%.

Efter förlusten på Johanneshov i omgång ett har BIK Karlskoga inkasserat två raka segrar. I söndags slog man tillbaka Leksand efter förlängning och i onsdags blev det tre poäng mot Karlskrona HK.

– En tuff, tät och jämn som var stärkande för oss att vinna. När vi får våra lägen behöver vi gå rakare mot mål. Skott och sedan stenhårt in på returerna, istället för att söka passningsalternativ, sa då tränare Staffan Lundh som ändå inte var helt med offensiven trots tre poäng.

Forwarden Gustaf Thorell leder den interna poängligan med sina fyra poäng, tätt följt av Fredrik Forsberg och Fredrik Höggren på tre poäng vardera.

– Tingsryd kommer från några jobbiga uddamålsförluster och är säkert väldigt revanschsugna. Det kommer att bli en stentuff fajt och vi måste göra en hundra procentig insats för att ta ännu en seger, säger BIK Karlskogas tränare Staffan Lundh inför kvällens match.

Läget i BIK

Backen Linus Rotbakken står fortfarande över på grund av hjärnskakning. Jacob Lundegård har känt sig krasslig i helgen och är ett frågetecken. Forwarden David Lilja är utlånad till Färjestads J20-lag och har på tre matcher svarat för två poäng, han spelar ej mot Tingsryd. Viktor Ekarv är åter redo för spel igen.

– Lundberg fortsätter i kassen. Ekarv kommer spela center mellan "Calle" och "Daggen", det ska bli spännande att se honom som center, säger Staffan Lundh.

BIK mönstrar följande lag

Målvakter:

Henrik Lundberg (Olle Eriksson Ek)

Backar:

Victor Berglind - Viktor Lang

Alexander Leandersson - Dennis Fröland

Arvid Aronsson - Ricard Blidstrand

Jacob Lundegård (?)

Forwards:

Gustaf Thorell - Gustaf Franzén - Fredrik Höggren

Jesper Kokkonen - Oskar Bäck - Fredrik Forsberg

Carl Berglund - Victor Ekarv - Mikael Eriksson

Axel Lindström - Oliver Eklind - Jonatan Harju

Juliuz Persson

Allmän info

Under kvällens match får ni lära känna Karlskoga Konsertförening, de är nämligen "Månadens Förening" i Nobelhallen.

Köp biljetter till kvällens match här!

Matchen sänds på Cmore

Odds från Svenska Spel:

1.80, 4.30, 3.40

Nedsläpp 19.00 i Nobelhallen!

BIK Karlskoga Jakob Bengtzén