Malin tar över micken efter Korp

7 augusti 2018 09:00

Kjell Korp har med åren blivit en av Nobelhallens inventarier. Nu är dock denna era över när han nu lämnar över speakerrollen till Malin Karlsson.


Kjell Korp tackar för sig, vad är anledningen till detta? Dels åldern, men även fysiken. Jag blir äldre och tyvärr inte piggare med åren.

Hur många år blev det totalt? Jag är inte helt hundra, men jag tror att blev det 20 år som speaker och 24 år som ungdomsledare.

Kan du vara Sveriges mest rutinerade speaker? En del säger det, men jag vet inte. Rutin finns det i alla fall gott om.

Vilket är ditt bästa minne från alla år, Kjell? Jag minns en händelse extra väl. Vi mötte Södertälje där Dragan Umicevic spelade, jag tror det var en onsdag. Några dagar senare tog vi emot Malmö hemma i Nobelhallen. Under samma vecka värvades Dragan från SSK till just Malmö, han var med andra ord med som motståndare i båda matcherna.

Umicevic blev utvisad i match två och jag lyfter micken. Jag råkar då säga ”Södertäljes spelare Dragan Umicevic utvisas två minuter”, istället för Malmös. Dragan hörde förstås detta och det tog hus i helvete, han skrek åt mig och var på väg mot min stol. Det blev ett jäkla rabalder och het ordväxling, men sån tur var lugnade det ner sig efter en stund. Med lite distans är det en ganska rolig händelse.

Och det sämsta minnet är troligtvis när du blev träffad av en puck och utgick skadad?
Haha, det har faktiskt hänt två gånger. Jag har annars klarat mig förbannat bra, till skillnad från några av mina medarbetare som har fått sy några stygn. Annars minns jag när Niklas Lihagen föll ihop, det var helt klart den obehagligaste händelsen jag varit med om. Det var en väldig tur att allt slutade bra och det var roligt att se honom i BIK-tröjan i fjol.

Får vi se dig på läktaren som ”vanlig supporter” i fortsättningen? Yes, jag får bli en sån där besserwisser som kan allting.

Nu tar istället Malin Karlsson över rollen som speaker. Berätta lite kort om dig själv, Malin! Jag är 46 år, gift och har ett barn. Jag bor på landet norr om Karlskoga, har ett väldigt stort hockeyintresse och jobbar dagligen på Ica Maxi.

Hur startade ditt intresse för BIK? Min pappa är stor BIK-supporter, eller hela familjen rättare sagt. Jag hade med andra ord inga val!

Hur kom det sig att du ville bli speaker? Jag nämnde det för P-A för några år sedan, att om BIK någon gång behövde en ny speaker är jag intresserad. Nu när Kjell slutar dök möjligheten upp och jag ser verkligen fram emot utmaningen. Det ska bli roligt att få se matchen från speakerbåset.

Och debuten sker mot Örebro på torsdag? Ja, det är väldigt nervöst redan nu.

Vad tror du annars om säsongen 18/19, Malin? Det ser intressant ut och jag har en bra känsla inför säsongen. Jag håller mina tummar att sista spelaren in i truppen blir Wiklander, det hade varit grädden på moset.

Avslutningsvis tackar BIK Karlskoga Kjell för trogen tjänst och önskar Malin stort lycka till!