Ispremiär del 2: Supportrarna i fokus

5 augusti 2019 08:00

Igår, i den första delen, kunde ni läsa spelarnas tankar om ispremiären. I dag står fansen i fokus - här kommer ett gäng bilder och kortare snack med några av de drygt tusen supportrar som var på plats under fredagens officiella ispremiär.


Drygt tusen nyfikna BIK-supportrar hade tagit sig till Nobelhallen på fredagskvällen för att vara med på lagets officiella ispremiär. Vi rörde oss lite i vimlet före och efter ispasset för att kolla in temperaturen bland fansen.

Vi vill också passa på att tacka för de fina, roliga och coola inläggen i vår tävling i sociala medier där fansen tävlade genom att posta en bild från premiären och tagga BIKispremiär. Vinnarna i vår första upplaga av den här tävlingen (håll utkik ifall den återkommer senare) kommer att lottas fram och meddelas senare under veckan. Fina priser väntar - en matchtröja med lagets autografer är första pris och två bonusvinnare får två biljetter vardera till träningsmatchen mot Örebro 14/8.

Rasmus Pettersson gillar hockey men ännu mer gillar han nog Doris & Boris. Han blir nämligen väldigt glad när han träffar dem utanför Nobelhallen inför ispremiären och passar förstås på att smaka på godiset de bjuder på och samt utbyter en rejäl highfive.

Rasmus bonuspappa, Christian Brandin, och Sebastian Salmijärvi är erfarna ispremiärsbesökare och när vi talas vid utanför Nobelhallen en dryg halvtimme före ispremiären ser de fram emot att få se den nya truppen.

”Det ska bli roligt att hur alla gör ifrån sig idag. De säger att de går in för att ha roligt men så ser man att när de väl kliver ut på isen, då jäklar, kör de för fullt mot varandra.”

Vilken skillsgren ser ni fram emot mest?

”Jag gillar slagskotten”, säger Christian och Sebastian håller med: ”Det är ju i den grenen som det ligger mest prestige.” ”Sedan är det alltid kul med straffarna när man får se målvakterna in action.”

Hur är känslan inför den kommande säsongen?

”Riktigt bra. Det känns som om vi har en bättre trupp än förra säsongen, får jag ändå säga”, tycker Christian.

Sebastian utvecklar: ”Det känns som om det hände något inför förra säsongen som vände hela stämningen i laget. Året innan det var det ju riktigt dåligt, både stämningsmässigt och spelmässigt. Det känns som om vi lärde oss mycket av den säsongen, både vad som krävs ute på isen men också på ledningsnivå. Jag tror knappast att vi får se en sådan säsong igen, det ska mycket till för det. Förra säsongen hade vi en helt annan attityd och i år har vi värvat smart men billigt, det vill säga spelare med hög utvecklingspotential. Precis enligt BIK:s anda!”

Finns det någon spelare som ni är extra nyfikna på eller har lite större förväntningar på?

”Jag gillar att se Joshua Karlsson”, säger Christian bestämt. ”En favoritspelare kan man nog säga. Han är en stor, stadig kille som vet vad han vill. Redan förra säsongen fick vi se prov på att han inte bara kan tackla utan också kan skjuta. Jag tycker att han känns väldigt intressant i år och det ska bli kul att följa hans utveckling.”

”Jag tycker att det ska bli kul att se August Gunnarsson som ju kom in ganska sent från Vita Hästen”, säger Sebastian. ”Han känns som en ganska typisk BIK-värvning – en spelare som kört fast lite men som kan blomma ut här.”


_I BIK hjälps vi alla åt! Kanslichefen P-A grillar hamburgare så svetten lackar i solskenet och marknadsavdelningens senaste försärkning, Marcus Leandersson, rycker in för att hjälpa till när efterfrågan blir för stor. _


Ett överlyckligt fans på läktaren som fått en klubba av en av lirarna efter avslutad träning!


För familjen Lantz är ett besök på ispremiären ett stående inslag varje år när juli övergår i augusti. Medan de två döttrarna, Ewelina och Felicia vid autografsigneringen efter ispasset ser till att få alla spelarnas autografer på sina matchtröjor pratar jag med mamma Cecilia.

Som mångårig besökare, vad tycker du om årets upplaga?

”Det är alltid roligt att vara med och se den men grenen ’målvaktskampen’ var lite extra kul. Jag tror att den är ny och det är alltid kul med lite nya grejer så det inte blir samma varje år.”

Hela familjen är stora fans, så alltså även de båda döttrarna.

”Haha, o ja. Det har de varit ända sedan de föddes. De har tröjor och allt.”

Hur tycker du det ser ut inför den nya säsongen?

”Känslan är riktigt bra. Det kändes lite sisådär inför förra säsongen efter det som varit men nu känns det bättre. Jag gillar ’Kingen’ (Henrik Larsson) så det var lite jobbigt att tappa honom till exempel men det känns som om vi fått in en hel del bra spelare som kan fylla hans plats och bredda truppen.”

Någon eller några spelare som du tror lite extra mycket på i årets trupp?

”Fredrik Forsberg lär nog göra en bra säsong, även om det inte är någon högoddsare direkt. Sedan tror jag mycket på backen Joshua Karlsson, han har storleken med sig också. Nya målvakten, Tim Juel, såg riktigt bra ut idag också. Jag hoppas och tror på en riktigt bra säsong i år!

Under tiden som vi pratar har Ewelina och Felicia tagit på sig sina nysignerade tröjor och ansluter till oss. De tycker att att årets ispremiär var bra.

”Ja och alla spelare var bra”, säger Ewelina och får medhåll av systern.

Var det någon gren som ni tyckte var roligare än de andra?

”Teknikbanan, den är bäst”, är de överens om.

Hur tror ni att det kommer att gå för BIK den här säsongen?

”Det kommer gå jättebra. Vi brukar vara här och titta.”

Har ni någon favoritspelare i laget?

”Fredrik Höggren. Han är så duktig, vi tycker att han är bäst!”


6-åriga Romeo väntar, tillsammans med mamma Helena, spänt på att BIK-spelarna ska komma och signera hans matchtröja. ”Jag vill helst ha nummer 12! (Gustaf Thorell, min anm) Han är min favoritspelare.”

Varför är Gustaf din favorit?

”Han är så bra på att åka skridskor.”


Missa inte säsongens första träningsmatch som går av stapeln redan nästa vecka. Onsdagen den 14/8 klockan 19.00 släpps pucken här i Nobelhallen och det är ingen mindre än lokalrivalen och SHL-klubben Örebro som utmanar. Vi hoppas förstås på så stort hemmastöd som bara möjligt!

Köp din biljett i den här länken.