Inför semifinal 4
Publicerad: 2021-04-10
Dags för semifinal nummer 4 när BIK Karlskoga återigen möter IF Björklöven på bortaplan. Nedsläpp sker 18:00 i A3 Arena och i intervjun får ni senaste nytt från klubbens huvudtränare, Karl Helmersson!

Hur är läget i Umeå, Karl?

Tack bara bra, laddade för en ny match ikväll.

Ingen match igår, hur spenderade ni fredagen?

Det blev ett lättare ispass under förmiddagen och lite annan rehab-träning såsom jogging, cykling och stretching. En lunch + en middag samt lite vila. Överlag en lugn och skön dag.

Det blev seger i torsdags, dina tankar efter matchen?

Vi svarar för en bra första period där vi verkligen vågade ta för oss, något vi tryckt på inför matchen. Sen var det ombytta roller i andra perioden och "Löven" kom ut mycket hårdare. Vi sköter dock försvarsspelet bra, de har sina lägen men jag tycker att vi jobbar utefter våra positioner i egen zon. I tredje perioden håller vi upp spelet bättre.

Vad sa ni inför förlängningen?

Vi sa att det finns en hjälte i vårt omklädningsrum. Denna gång klev ”Gurra” fram och det var en härlig känsla när man såg att pucken gick in.

Några spelare du vill plussa lite extra för?

Hela laget gör det bra, men självklart sticker Stefan Stéen ut lite extra. Han spelar lugnt och stabilt och har en mycket stor del i segern.

Under lördagskvällen väntar semifinal nummer 4, finns det något i vårt spel du önskar ändra på?

Nja, inget speciellt så. Vi vågade betydligt mer i vårt spel överlag gentemot matchen innan. Specialteams funkade bra, vi håller tätt i boxen och gör ett mål framåt. Så överlag hoppas jag att vi fortsätter våga.

Inga nya skador/sjukdomar att ta hänsyn till?