Johan Wiklander: "Arvet efter Thermell förs vidare av yngre spelare"
Publicerad: 2019-02-08
Ikväll kommer Tobias Thermells #11 att pensioneras genom att hissas till Nobelhallens tak. På våra digitala kanaler samlar vi hyllningar från några av Tobias tidigare lagkamrater och ledare. Nu har turen kommit till Johan vännen Wiklander! #Hissaelvan

Vilken betydelse har Tobias haft för BIK Karlskoga?

”Tobbans” betydelse för Karlskoga var enorm både under tiden han spelade där och även arvet efter honom som förs vidare av yngre spelare som fått äran att spela med honom. Med det menar jag den här BIK-andan som verkligen personifierar just Tobias. Många frågar ofta om vad BIK-andan är, men det går inte att förklara för någon som inte varit med i laget. ”Tobban” hade en förmåga att få alla att vilja att vinna till varje pris. Och få den här känslan av att det är ”Vi mot världen”.

Hur var Tobbe som kamrat på och vid sidan av isen?

Han är en grym kompis. ”Tobban” är varm, rolig och galen!

Kan du lyfta fram en specifik händelse du aldrig kommer att glömma med Thermell?

Jag har många minnen av Tobban, några som faktiskt inte går att berätta, haha! Men det får nog bli alla gånger han har dragit igång allsånger, speciellt när dom är på italienska och inte ett ord är rätt, men han kör bara på och får alltid med sig alla och man bara ser hur det glittrar i hans ögon för han älskar det.

// Johan Wiklander

BIK Karlskoga Jakob Bengtzén