Krönika: "Halvtid i Hockeyallsvenskan"

3 december 2019 09:00

26 av 52 matcher är spelade och BIK Karlskoga ligger för närvarande på en andraplats med 54 poäng med ett snitt på 2,07/match. Riktigt jäkla bra!


Den sportsliga framgången har också börjat att märkas bland supportrarna! Inte bara det att snittet i Nobelhallen sakta men säkert börjar att öka. Dessutom arrangeras det riktigt uppskattade bortaresor.

Det finns ju något visst med att följa BIK på bortais, några minnen har man själv samlat på sig. Tänkte gå igenom några av dem.

Rögle-Bofors Bobcats. Tidigt 2000-tal. Det skiljer 41 mil mellan Karlskoga och Ängelholm. Ändå var det rena derbykänslan när lagen möttes på den här tiden.

Dessa matcher innehöll det mesta. Eller vad sägs om nedanstående ”godispåse”.

Daniel Wessner såg till att Rögles ”gudfader” Kenny Jönsson drog på sig ett matchstraff. Röglesonen ”skallade” Wessner efter att Filipstadssonen verkligen kommit innanför skinnet på Kenny. Rögle leder en match med ett mål, åker upp och gör ett till. Under tiden man gör det har dock en BIK-spelare retat gallfeber på Röglemålvakten som drar på sig ett matchstraff. Inget mål för RBK utan i stället två BIK-mål i PP! I september 2005 brakade totalt 15 pers ihop strax före slutsignalen. En rad matchstraff delades ut och Rögles Niklas Karmhag fick hela fem matchers avstängning. Sedan minns vi självklart när Nick Angell i BIK satte in en olycklig tackling i huvudet på Kenny Jönsson. Den passerade, så att säga, inte obemärkt förbi! Nick blev efter det grymt illa omtyckt i Ängelholm. Personligen minns jag också en bortamatch då BIK skulle åka av isen. Strategiskt (?) nog skedde passagen ut från isen precis bredvid hemmaklacken Det ven flaskor, snusdosor och andra föremål runt och på BIK-spelarna. ”Vad är det för jäkla publik ni har” sa jag till en Skånekollega på pressläktaren. Svaret jag fick var något oväntat: ”Ähh, så ser det ut i hela Sverige och de har förtjänat det”!... Röglematcherna på bortais är de jag har allra starkast minne ifrån. Men så finns det förstås andra.

Det har ju funnits en hel del matcher med mycket Karlskogafolk på läktarna. Är alltid riktigt bra tryck på dessa resor som BIK Support anordnar.

Finns ju några andra minnesvärda matcher, som:

---bortamatchen mot AIK för några år sedan då det var runt 1000 karlskogingar på plats Satan vilket tryck det var!

…bortamatcherna mot VIK brukar alltid vara välbesökta av BIK-supportrar.

…alla bortamöten med Örebro var ju också jäkligt roliga. Det kommer man inte ifrån ju. Stentuffa matcher med massa känslor. Och det var inte direkt mindre känslor på läktaren!

Den 20/12 åker BIK Support till huvudstaden för match mot jumbon AIK. Minst tre bussar åker till Stockholm och vi kan förvänta oss ett jäkla tryck! Vet att BIK-spelarna älskar dessa matcher med ett stort bortafölje och höjer sig någon procent bara genom det!

Som jag varit inne på tidigare – denna säsong har ju faktiskt alla möjligheter att få ett riktigt härligt slut! Kanske får man uppleva en stor BIK-klack i Örebro igen… Låt oss drömma!

Larsåke Wåhlén, Krönikör