Inför Mora IK – BIK Karlskoga
Publicerad: 2020-09-25
Det är dags för säsongens tredje träningsmatch när BIK Karlskoga ikväll möter Mora IK. Nedsläpp sker 19:00 i Gullmarsborgs Ishall i Lysekil.

Kvällens motståndare Mora IK har inför årets säsong bytt tränare och in kommer den före detta spelaren Johan Hedberg med mängder av rutin i bagaget. Vid sin sida i båset har han Örjan Lindmark.

Hittills har Mora IK hunnit med fem träningsmatcher. Det har slutat med en 5-2 seger mot Hudiksvall och förluster mot Färjestad (0-4), Timrå (2-3 sd), MODO (1-2) samt Björklöven (3-5).

För BIK Karlskogas del innebär kvällens match försäsongens tredje. Den 29 augusti besegrade laget Västerås IK med 2–1 och förra fredagen slog man tillbaka Mariestad BoIS hemma i Nobelhallen med 3-1.

Huvudtränare Karl Helmersson sa så här efter matchen mot Mariestad.

"Vi visste ju att det skulle bli ungefär en sådan matchbild som det nu blev, med tunga ben hos spelarna, men jag tycker ändå att vi avslutar matchen på ett bra sätt. Det är skönt att få avsluta veckan med en vinst."

Till kvällens match har BIK Karlskoga lånat in Jesper Eliasson från Färjestad BK. Han täcker upp för Stefan Stéen som är skadad och blir borta veckan ut på grund av en sträckning. I övrigt är laget intakt och BIK åker till Lysekil med två målvakter, åtta backar och 13 forwards.

– Jag önskar att vi håller oss till det vi pratat om under försäsongen. Inga egna utsvävningar utan alla ska hålla sig till de linjer och grundspel vi jobbat med, säger Karl Helmersson till BIK-TV.

Följande spelare åker med till Lysekil

Målvakter: Tim Juel & Jesper Eliasson

Backar: Wilhelm Westlund, Victor Berglind, Filip Roos, Arvid Aronsson, Axel Bergkvist, Jesper Alasaari, Karl Jonsson och Alexander Leandersson.

Forwards: Aleksi Rekonen, Gustaf Thorell, Henrik Björklund – Linus Karlsson, David Lindquist, Tor Immo - Sebastian Fakt, Mikael Eriksson, Robin Carlsson - Carl Berglund, August Gunnarsson, David Lilja och Åke Stakkestad.

Övrig info

Lysekil har valt att släppa in 50 åskådare till kvällens match och biljetter köper ni här!

Kvällens match sänds via nätet!

BIK Karlskoga