Inför BIK - Almtuna IS

16 februari 2018 19:47

Dags för veckans andra match och chans att knappa in poäng på Troja/Ljungby som i skrivande stund innehar tolfteplatsen och säker mark. Under Lördagseftermiddagen gästar uppsalalaget Almtuna Nobelhallen, ett lag som BIK denna säsong denna säsongen ännu inte lyckats vinna över.


Seger senast nere i Malmö i en svängig match där båda lagen hade ledningen under matchens gång. Matchen som länge stod och vägde gick till slut till förlängning där Fredrik Höggren kunde avgöra till slutresultatet 4-5.

Två nya poäng innebär att BIK i skrivande stund har tre poäng upp till Västervik på trettondeplatsen samt fyra upp till Troja på tolfteplatsen och säker mark. Förutom de tidigare nämna lagen är även Tingsryd som har en poäng mer än Troja inblandad i bottenstriden, alltså fyra lag totalt med BIK inkluderat. Glappet mellan Tingsryd och tiondeplacerade Vita Hästen är 6 poäng.

Almtuna har hittils svarat för en stark säsong och befinner sig på en femteplats och playoffplats med 71 inspelade poäng efter 45 omgångar. Man har vunnit tre av de senaste fem matcherna att jämföra med BIK som vunnit två av de fem senaste. I onsdags slog man tillbaka Västervik med 2-1 hemma.

Lagen emellan har Almtuna hittils dragit det längsta strået samtliga matcher denna säsong. Första mötet hemma vann man med 5-2, följt av 6-4 seger i Nobelhallen och senast straffvinst med 2-1 i Gränbyhallen.

Det sker vissa förändringar i truppen mot senast. Nyförvärvet Martin Pärna gör debut, han kommer att spela i #81 och bilda formation med Backman och Rommel. Backen David Suvanto är tillbaka i laget efter en kort utlåning till Kristianstad.

Preliminär trupp:

Olle Eriksson Ek (Emil Jidskog)

Lang - Lundegård

Aronsson - Suvanto

Bengtsson - Blidstrand

Leandersson

Rommel – Backman – Pärna

Thorell – Skedung – Forsberg

Ahl – Eriksson – Höggren

Berglund – Eklind – Lindström

Nedsläpp 15.15 i Nobelhallen!

Svenska Spels Matchodds

2,30 - 4,40 – 2,40