BIK-TV: Eftersnack BIK - Södertälje SK 7-3 (1-1, 0-1,6-1)
Publicerad: 2019-11-20
En stark vändning i inledningen av den tredje perioden med tre mål på lite drygt två minuter låg bakom segern i onsdagens hemmamatch mot SSK. Vi följer upp matchen med Staffan Lundh och dubbla målskytten Jesper Kokkonen.

Henrik Lundberg vaktade målet i onsdagens hemmamatch mot SSK. Dennis Fröland spelade inte (skada), Fredrik Höggren inledde som extraforward. Laget saknar, sedan tidigare, David Lilja (sjuk) samt långtidsskadade Victor Berglind och August Gunnarsson. Goda nyheter är att Fröland, Lilja och Berglind som läget ser ut nu inte bedöms ha långt till spel.

BIK tog ledningen redan efter drygt 2 minuters spel när Alexander Anderberg genom sitt 1-0-mål gjorde sitt andra mål för säsongen. SSK hann dock kvittera innan perioden var över.

I den andra perioden vann BIK skotten (14-6) men fick se sig slagna med 1-0 då ett effektivt SSK tog ledningen med 2-1.

BIK kom dock ut som ett nytt lag i tredje perioden och vände på matchen genom tre mål under loppet av lite drygt två minuter. Jesper Kokkonen, Tor Immo (powerplay) och Fredrik Höggren stod för målen. Gästerna lyckades reducera till 4-3 i spel fem mot tre men BIK var ostoppbara och ökade snabbt på till 6-3 genom ännu ett mål av Kokkonen och ett av Filip Ahl. Oliver Eklind fastställde slutresultatet 7-3 genom ett powerplaymål i slutminuterna.

Filip Roos tvingades tyvärr lämna matchen efter en smäll under första perioden som tog illa. Vi återkommer om mer info om hans skada efter närmare undersökning.

Vill ni läsa mer om matchen hittar ni matchfakta nedan.

Matchfakta: BIK - SSK 7-3 (1-1, 0-1,6-1)

Skottstatistik:32-24 (6-7, 14-6,12-11)

Publik:2221

Första perioden 1-1, skotten 6-7 BIK tog kommandot från start och fick tidig utdelning men gästerna arbetade sig in i matchen och kvitterade. Filip Roos drabbades av en nedre kroppsskada i samband med en sammanstötning med en motspelare och tvingades, efter att ha provat att fortsätta spela, utgå under den andra perioden.

2:12 1-0 Alexander Anderberg, utan assist. 13:53 1-1 (EQ) Christoper Liljewall (Gustav Lindberg & Anton Blomberg)

Andra perioden 0-1, skotten 14-6

BIK tilldömdes två numerära överlägen och saknade inte lägen men SSK var effektivare och tog ledningen.

14:00 1-2 Martin Janolhs (Andreas Hjelm & Ludwig Blomstrand)

Tredje perioden 6-1,12-11

Efter en något blek andraperiod var BIK tillbaka i gammalt gott slag i tredje och vände matchen genom tre snabba mål under strax över två minuter. SSK reducerade i spel fem mot tre men BIK replikerade snabbt och en period som utvecklades till rena målexplosionen.

1:04 2-2 Jesper Kokkonen (Gustaf Thorell & Nikola Pasic)

2:14 3-2 Tor Immo (powerplay, spel fem mot fyra) Max Lindholm & Karl Jonsson) Distinkt avslut, rätt upp i krysset.

3:09 4-2 Fredrik Höggren (Max Lindholm och Alexander Anderberg) Bra förstapass av Anderberg till Lindholm som klev upp på kanten och passade en framsmygande "Högga" vid bortre stolpen.

8:21 4-3 SSK reducerade i spel fem mot tre. Andreas Hjelm (Lucas Carlsson & Sebastian Bengtsson)

10:02 5-3 Snabb spelvändning efter att BIK blivit fulltaligt. Jesper Kokkonen trampade hela vägen och avslutade iskallt.

10:25 6-3 Klappklappspel när Filip Ahl fortsatte målexplosionen. Bra förarbete av Tor Immo som återtog pucken och därigenom startade anfallet. Oliver Eklind assisterade också.

17:18 7-3 Oliver Eklind (Filip Ahl & Max Lindholm) Målet kom i powerplay, spel fem mot fyra.