Inför BIK Karlskoga - Tingsryds AIF
Publicerad: 2019-12-13
Vi är redan inne i omgång 30 av Hockeyallsvenskan 19/20 och BIK Karlskoga gästas under kvällen av Tingsryds AIF. Nedsläpp sker 19:00 i Nobelhallen, varmt välkomna!

Tingsryds AIF ligger på åttonde plats i tabellen och innehar för tillfället den sista playoffplatsen. Laget har spelat ihop 41 poäng under de 29 inledande matcherna vilket ger ett poängsnitt på 1,41/match.

Senast kommer laget från en stark 2-1 seger efter förlängning mot topplaget Timrå IK på hemmaplan. Matchvinnare blev nyförvärvet Oskar Stål-Lyrenäs med sina två mål.

– Jag är extremt nöjd med lagets insats idag. Vi möter ett bra lag och jag är glad att vi vann, sa Magnus Bogren efter matchen.

Anton Svensson toppar TAIF:s interna poängliga på 18 poäng, fördelat åtta mål och tio assist. På en andraplats finner vi Gustaf Olhaver (16) och trea placerar sig Robin Carlsson (15).

Tingsryd är ligans tolfte bästa lag i powerplay och utnyttjar 14.29% av alla chanser. I boxplay klarar laget av 75.56%, vilket ger en elfteplats i statistiken.

Arvid Söderblom har vaktat kassen flest tillfällen, totalt 16 matcher. Han har en räddningsprocent på 92.43 och släpper i snitt in 2,34 mål/match.

I TAIF hittar vi två spelare med BIK-bakgrund, nämligen backarna Jacob Lundegård och Rasmus Bengtsson.


BIK Karlskoga kommer i sin tur från en tung 4-1 förlust borta mot Vita Hästen. Laget kommer inte alls upp i den kapacitet tränare Staffan Lundh önskat sig.

– Det behövs nog inga ispåsar efter dagens match. Det gäller nu för alla att se sig i spegeln, sa en lite irriterad Lundh efter förlusten.

Fredrik Forsberg, Tor Immo och Filip Ahl delar den interna poängligaledningen, samtliga på 31 poäng.

BIK är fortsatt starka i powerplay och gör mål på 30.08%, vilket är bäst i ligan. I boxplay rankas laget nia och reder ut 77.89% av alla utvisningar.

Kort snack med tränare Staffan Lundh inför kvällens match.

Revanschlusta efter nederlaget senast?

Ja, det är klart att det är skönt att vi får spela match tätt inpå igen. Vi ska dock inte gripas av panik bara för att vi gör en dålig match.

Vad behöver upp spelmässigt?

Det är väl ganska så mycket. Inte så att någonting specifikt havererade utan det var många småsaker som gick snett i onsdags, allt behöver upp några procent.

Tingsryd står för motståndet ikväll, tankar kring dem?

TAIF har odlat fram ett eget spel och vill föra matcherna. De svarade för en stark insats senast och slog Timrå. Det blir fullt upp för vår del ikväll.

Några förändringar i laget?

Inga nya skador. Lilja är dock inte i helt hundra matchform ännu. Det gör att vi spelar nya Jonas Nyman ikväll, han startar som 13:e forward. Övrig trupp återkommer vi med.


Övrig info

Från klockan 17:30 är det Supporterdagen i Nobelhallen, när medlemmarna i BIK Support hyllas lite extra!

BIK Karlskoga släpper kvällens lag runt lunch. Håll utkik på våra sociala medier.

Förköpsbiljetter till matchen hittar ni här!

Nobelhallen öppnar 17:30, likaså restaurang och pubar.

Matchen sänds som alltid via Cmore

Nästa match spelas på onsdag nästa vecka då BIK Karlskoga återigen spelar hemma, då mot Timrå IK!

BIK Karlskoga