Inför BIK – Karlskrona HK
Publicerad: 2019-03-16
Slutspelsserien rullar vidare och vi är inne i omgång tre. Det vankas lördagsmatch i Nobelhallen när BIK Karlskoga gästas av Karlskrona HK. Nedsläpp 18.00, varmt välkomna!

Karlskrona HK har startat slutspelsserien med en seger och en förlust och står på två poäng inför kvällens match. I omgång ett vann Blekinge-laget mot Västervik med 3–2 efter straffar och senast i torsdags åkte KHK på en riktig stjärnsmäll efter att ha förlorat med hela 6–0 på bortaplan mot Modo Hockey.

Marcus Paulsson, Axel Sundberg och Viktor Liljegren har stått för KHK:s tre mål i playoffserien. Niklas Johansson, som vann den interna poängligan på 39 poäng har stått för en assist på de två inledande matcherna.

KHK har fått chansen att spela i numerärt överläge vid sex tillfällen, dock ännu utan utdelning. I boxplay har laget klarat av fem av sju utvisningar, vilket ger ett snitt på 71,43%.

Arvid Holm har vaktat kassen i playoffseriens båda matcher. Ljungby-sonen har en räddningsprocent på 82,76 och har släppt in 3,85 mål/match.


BIK Karlskoga har svarat för en stark inledning av playoff. Laget vann premiären mot Modo Hockey i Nobelhallen med 2–0 och i torsdags blev det en poäng efter 3–2 förlust efter förläning mot Leksand. Målskyttar mot LIF var Gustaf Franzén och Gustaf Thorell.

– Vi spelar riktigt bra i den andra och tredje perioden och tycker vi är värda segern, sa Franzén efter matchen mot Leksand.

I toppen av BIK:s interna poängliga hittar vi nämna Gustaf Franzén, Fredrik Forsberg och Henrik Larsson, alla på två poäng efter två matcher.

BIK Karlskoga har fått sju utvisningar med sig hittills i playoff och utnyttjat en, vilket ger en utdelning på 14,21%. I boxplay har laget klarat av fem av sex utvisningar (83,33%).

Henrik Lundberg har spelat veckans båda matcher och kan stoltsera med 94,92 i räddningsprocent och GAA på 1,48.

Läget i BIK

Viktor Lang är fortsatt skadad. Victor Berglind tränade för fullt under fredagen och kan eventuellt spela på måndag. I övrigt är alla hela och fräscha.

– Vi startar med samma manskap som senast. Vi har en bra känsla, säger assisterande tränare Johan Schoultz om laguttagningen.

– Berglind tränade för fullt idag (läs fredag) och kan vara aktuell för spel mot Västerås på måndag. Sett till hela säsongen har han varit en av våra bästa spelare så visst vore det ett fint tillskott inför avslutningen, fortsätter Schoultz.

– Jag och Staffan gick igenom Leksands-matchen i bussen hem och vi är nöjda med väldigt mycket. Sista 40 minuterna är vi det klart bättre laget och tar många bra beslut. Till kvällens match hoppas jag att vi tar med oss mycket från torsdagen, är det något vi behöver trycka lite extra på är det att bli lite hetare och desperatare när lägen ges framåt, avslutar Schoultz.

BIK har tillgång till följande spelare:

Målvakter:

Henrik Lundberg & Olle Eriksson Ek

Backar:

Henrik Larsson, Jacob Lundegård, Arvid Aronsson, Ricard Blidstrand, Dennis Fröland, Alexander Leandersson och Alexander Anderberg.

Forwards:

Fredrik Forsberg, Oskar Bäck, Juliuz Persson, Gustaf Thorell, Gustaf Franzén, Fredrik Höggren, Tor Immo, Oliver Eklind, Jonatan Harju, Carl Berglund, Mikael Eriksson, Axel Lindström, Jesper Kokkonen och David Lilja.

Allmän info

Köp biljetter till kvällens match här!

Matchen sänds via Cmore

Svenska Spels matchodds:

1,94 - 4,35 - 3,40

Nästa match spelas redan på måndag då Västerås IK gästar Nobelhallen!

BIK Karlskoga Jakob Bengtzén