BIK-liraren Henrik Larsson: "Någon hundraprocentare har jag väl fått..."
Publicerad: 2021-12-10
I onsdags gjorde han comeback efter nästan två och en halv månads skadefrånvaro. Idag är Henrik Larsson matchens BIK-lirare och han berättar bland annat om sin nya passion, sin gameday och hur han definierar en stolt BIK:are.

Matchens BIK-lirare, Henrik 'Kingen' Larsson, fyllde 27 år för några veckor sedan och behöver nog ingen närmare presentation. Född och uppvuxen i Karlskoga och med BIK som moderklubb har den offensiva backen dessutom hunnit göra fem och en halv säsong med A-kaget innan han inför säsongen 19/20 drog över till Finland för att spela med TPS i högstaligan Liiga under två säsonger. Inför årets säsong var han tillbaka men hann tyvärr bara spela fyra minuter i seriepremiären innan olyckan var framme och knäskadan ett faktum.

I onsdagens match mot Almtuna var han tillbaka efter två och en halv månads rehab och idag är han alltså lite extra i fokus som matchens BIK-lirare.

Fråga 1: Beskriv dig själv som spelare, Henrik. Vilken roll har du i laget?

"Hittills har det ju mest varit rehab men jag skulle säga att jag är en kreativ, offensiv back."

Fråga 2: Beskriv din gameday på hemmaplan, från det att du kommer till hallen tills du somnar efter matchen.

"Jag gillar att gå upp tidigt och ta en kopp kaffe och äter en bra frukost. Jag är öven här i hallen ganska tidigt. Här tar jag det lugnt och laddar batterierna och hänger med Håkan (Persson, rehab coach) en stund. Sedan värmning, oftast på is, lunch och hem och sova max någon timme. Jag är tillbaka i hallen till återsamlingen i god tid och fixar med klubborna och tejp. Jag har nog inga speciella rutiner eller måsten under matchdagar utan gör det jag känner för, helt enkelt."

Är du en av lagets 'tvånuddare´'?

"Ja, det har jag alltid varit tidigare i alla fall. Nu måste jag kanske ta det lite lugnt med den biten på grund av skadan jag haft men förr eller senare kommer jag vara med igen. Om jag är bra? Jag skulle beskriva mig mer som en som bjuder på show. Tvånudd är helt enkelt mer show än allvar för min del."

Tidigt in i matchbubblan eller hålla sig avslappnad så länge som möjligt?

"För mig funkar det bäst att inte gå in i det för tidigt. Jag försöker att inte tänka så mycket på att det är allvar förrän jag går ut på isen till match. Det är klart att man har fokus på matchen hela dagen men man får inte tänka på det alltför mycket. Det är ishockey vi spelar och det har jag gjort så länge att jag vet vad som krävs."

Har du något som måste vara med, någon rutin eller något som absolut inte får hända?

"Nej, det mesta går ju per automatik men sådana grejer är bara hittepå, haha. Jag har spelat med många som håller på med sånt där tjafs men jag tror inte ett dugg på det där."

Fråga 3: Det roligaste du vet - och du får inte svara hockey!

"Börsen! Det har blivit ett stort intresse under de senaste åren. Jag har DI och Börskollen och precis allt annat som man behöver, kan jag säga, haha."

Har du hunnit göra någon riktigt bra affär - eller någon usel?

"Jag köper mest och säljer inte så mycket. Men någon hundraprocentare har jag väl fått. Sedan är jag ju väldigt färsk i detta, men det är kul att kul att läsa och hålla sig uppdaterad. Jag har blivit rejält biten!"

Fråga 4: Det värsta du vet…

"Negativa människor."

Fråga 5. Något som få vet om dig är…

"Förutom att jag är en börshaj? Ja, jag bor ju till exempel granne med Eje Elgh!"

Fråga 6: Vilken match är den viktigaste du spelat (och varför?)?

"Finalmatcherna med TPS i SM-liiga i Finland i fjol var kul och viktiga i och med att vi spelade om ett guld. Här i BIK är matcherna mot AIK, där Calle Berglund avgjorde och tog oss vidare, och matcherna mot Rögle nog de viktigaste. Nu lyckades vi inte ta oss vidare men det var viktiga matcher."

Till sist, fråga nummer 7: Vad betyder Stolt BIKare för dig?

"Det är för mig en människa som är här, dag in och dag ut, och lägger ned själ och hjärta i BIK Karlskoga. Då kan man verkligen kalla sig för en stolt BIK:are!"

Kommunikation, Privatmarknad och CSR Marie Angle