Inför BIK – IK Oskarshamn
Publicerad: 2019-02-08
Dags för omgång 44 när BIK Karlskoga tar emot IK Oskarshamn. Innan kvällens match ska trotjänaren Tobias Thermells tröja nummer 11 att pensioneras genom att hissas till Nobelhallens tak. Ceremonin startar 18.45, varmt välkomna!

Oskarshamn har svarat för en suverän säsong hittills och tagit hela 89 poäng på de 43 spelade matcherna. Till kvällens match kommer laget med två raka segrar, senast besegrade man Tingsryds AIF med hela 7–1.

– När vi analyserar matchen mot Tingsryd så tycker vi att vi har bra kontroll i stort sett hela matchen, sa IKO:s tränare Håkan Åhlund efter matchen.

Jonas Engström och Arsi Piispanen delar den interna poängligaledningen på 34 poäng vardera. På en andraplats hittar vi Alex Hutchings på 33 poäng.

Laget är seriens nästbästa lag i powerplay och utnyttjar fina 25,18% av alla numerära överlägen. I boxplay klarar man av 84%.

Christoffer Rifalk har noterats för flest starter i mål, totalt 26 stycken. Han räddar i snitt 93,60% av alla skott emot sig.

– Karlskoga borta är en bland de tuffaste matcherna. Det blir tight och tufft så det gäller att komma upp i prestation. Första mötet i Oskarshamn när vi förlorade var BIK riktigt bra. De andra två matcherna var ganska jämna så det är små marginaler, säger tränare Håkan Åhlund inför dagens match på Oskarshamns hemsida.


BIK Karlskoga har också fått upp formen efter en kortare formsvacka och laget kommer till matchen mot IK Oskarshamn med två raka segrar. Senast vann BIK över Södertälje SK med 4–3 på bortaplan.

– Vi hade bra fart, vände spelet snabbt och vågade hålla i pucken. De två första perioderna var riktigt bra, säger Oliver Eklind.

Gustaf Thorell har klivet upp i topp i den interna poängligan med sina 29 poäng, fördelat 11 mål och 18 assist. En annan Gustaf, Franzén i efternamn placerar sig på en andraplats på 28 poäng.

BIK gör mål på drygt var femte försök i powerplay, närmare bestämt 20,59% av alla försök. I boxplay reder laget ut 82,50% av alla numerära underlägen.

Henrik Lundberg har vaktat kassen vid 30 matcher, han har en räddningsprocent på 92,49 och släpper i snitt in 2,18 mål/match.

Läget i BIK

På skadelistan återfinns fortfarande Viktor Lang och Mikael Eriksson. David Lilja missar också kvällens på grund av landslagsuppdrag.

– IKO är ett starkt lag över hela banan, egentligen inga svagheter alls. Men vi ska försöka hitta vägar att komma åt dem, det ska bli en spännande utmaning, säger BIK Karlskogas tränare Staffan Lundh.

– Tor Immo spelar med Eklind och Kokkonen från start. ”Julle” går in med Franzén och Harju. Lundberg fortsätter i kassen, avslutar Lundh.

BIK mönstrar följande lag:

Målvakter:

Henrik Lundberg (Olle Eriksson Ek)

Backar:

Dennis Fröland – Ricard Blidstrand

Jacob Lundegård – Victor Berglind

Alexander Leandersson – Henrik Larsson

Arvid Aronsson

Forwards:

Juliuz Persson – Gustaf Franzén – Jonatan Harju

Jesper Kokkonen - Oliver Eklind – Tor Immo

Fredrik Forsberg – Oskar Bäck – Gustaf Thorell

Carl Berglund – Linus Lindström – Axel Lindström

Fredrik Höggren

Allmän info

Köp biljetter till kvällens match här!

Matchen sänds via Cmore

Svenska Spels matchodds:

2,55 - 4,30 - 2,30

Notera att kvällens ceremoni för Tobias Thermell startar 18.45, kom i tid!

BIK Karlskoga Jakob Bengtzén