BIK-quiz - vem kan mest?
Publicerad: 2020-12-27
Hörrni, är det någon som kan svaret på fråga 4?", kan man tänka sig att Karl på bilden frågar sina mannar angående vårt traditionsenliga BIK-julquiz. Hur många rätt får du?

Dags för hockey- och BIK-älskande vinnarskallar ute i stugorna att drabba samman i årets julquiz. Svaren på frågorna hittar ni längst ned i artikeln - alla siffror och fakta är från 27/12.

Vill du tävla mer och dessutom med chans att vinna fina supporterprylar? Gissa spelarna bakom lösskägg & ledtrådar i det här inlägget.

Nu kör vi!

  1. En gestikulerande coach, spelare som skjuter iväg pucken efter avblåsning, slår klubban i sargen eller protesterar högljutt till domarna - inför säsongen 20/21 kom det direktiv för hårdare tag mot detta. Men vad heter utvisningen?

A. Abuse of officials

B. Unsportsmanlike conduct

C. Delay of the game

  1. Henrik Björklund leder den interna poängligan. Men vilken back leder i skrivande stund den interna poängligan för backar?

A. Alexander Leandersson

B. Wilhelm Westlund

C. Filip Roos

  1. Hur många ”nollor” (matcher utan insläppta mål) har laget och våra båda målvakter Stefan och Tim tillsammans noterats för så här långt?

A. 3

B. 5

C. 6

  1. Vilket år klubbades det nya namnet, BIK Karlskoga, igenom på ett extra medlemsmöte som hölls den 19 december?

A. 2009

B. 2011

C. 2013

  1. Vilken lokal samarbetspartners logga är det senaste tillskottet till Nobelhallens isreklam och finns på insidan av blålinjen på båda planhalvorna?

A. Ica Maxi

B. Coop

C. Arena Reklam

  1. Vilket av följande är BIK Karlskoga så här långt bäst på av alla lag i Hockeyallsvenskan säsongen 20/21?

A. Boxplay

B. Fair play

C. Powerplay

  1. För BIK:s del är drygt halva grundserien färdigspelad. Den största segern för BIK så här långt under grundserien är 8-2. Vilket lag besegrades?

A. Mora

B. Tingsryd

C. Almtuna

  1. Vilket av våra nyförvärv sa följande om sitt första möte med hockey i sin 'Ny på jobbet'-intervju tidigare i höstas:

”De första två åren tyckte jag att det var sååå tråkigt. Jag gillade det verkligen inte! Men han [pappa] gav sig inte trots att jag bara satt där i båset och lekte med snön. Men helt plötsligt vände det, och blev tvärtom och han som sa att ’nu måste vi verkligen åka hem’, haha.”

A. Aleksi Rekonen

B. Arvid Aronsson

C. Sebastian Fakt

  1. Vilken klubbhandsfattning är generellt vanligast bland hockeyspelare?

A. Leftare (klubban till vänster)

B. Rightare (klubban till höger)

C. Båda är ungefär lika vanliga

  1. "Det ser väldigt kämpigt ut men vi har en plan som vi tror på för hur vi ska krångla oss igenom detta. Efter en bit in i januari väntar några mörka månader när vi inte riktigt vet hur vi ska lösa allt. Men vi ska greja det här, jag måste tro på det.”

Så sa klubbchef Torsten Yngveson i en intervju här på hemsidan i november. Hur mycket beräknade han att BIK Karlskoga förlorat så långt bara när det gäller uteblivna publikintäkter och försäljning under matcherna?

A. 1,5-2 miljoner kronor

B. 3-4 miljoner kronor

C. 5-6 miljoner kronor


Facit:

  1. A, Abuse of Officials

  2. C, Filip Roos, som i och med annandagens seger över Mora klev upp till 9 poäng (3+6). Wilhelm Westlund har visserligen också gjort 9 poäng men fördelat på 1+8, vilket gör att Roos rankas högre. Alexander Leandersson och Filip Roos har gjort 3 mål vardera så här långt, vilket placerar dem i topp i backarnas interna målliga.

  3. C, 6 gånger - Tim har hållit nollan 4 gånger, Stefan 2 gånger t o m 27/12.

  4. B, 2011. Det nya namnet skulle dock först godkännas av Riksidrottsförbundet och användes officiellt först från och med den 27 januari 2012.

  5. C, Arena Reklam

  6. A, Boxplay. Penalty killing-procenten ligger i skrivande stund (27/12) på 82,95.

  7. A, Mora (11/11, på hemmaplan)

  8. B, Arvid Aronsson (Vilken tur att pappa stod på sig - det är vi tacksamma för idag!)

  9. A, leftare.

Det finns ingen exakt statistik att tillgå och olika faktorer kan spela in men man räknar med någonstans mellan 75-90 % brukar vara leftare i de stora ligorna. Siffran 90 % bygger på antalet högerhänta i samhället men då högerhänta generellt är eftertraktade i många professionella ligor kan det innebära att de får en viss överrepresentation.

  1. C, 5-6 miljoner kronor. Omsättningen under ett år ligger på ca 28 miljoner. Läs hela intervjun här.

Stötta BIK och hjälp oss säkra framtiden!

Köp din soffbiljett här.

Bli medlem i klubben här

Swish: 123 351 58 06.

Du kan också bidra till vårt bankgiro: 351-4346

Marie Angle