Björn Östlund: "Tobias tog hand om alla"
Publicerad: 2019-02-07
Imorgon fredag kommer Tobias Thermells #11 att pensioneras genom att hissas till Nobelhallens tak. På våra digitala kanaler kommer vi att samla hyllningar från några av Tobias tidigare lagkamrater och ledare. Först ut är Björn Östlund! #Hissaelvan

Vilken betydelse har Tobias haft för BIK Karlskoga?

”Tobban” har varit med på hela resan för BIK i nutid, från att de precis hade återetablerat sig i den tidigare DIV1/Allsvenskan till att bli det topplag de varit och är idag. Han har varit med och bidragit till det intresse vi har runt laget genom sitt öppna sätt där han alltid stannat till och pratat hockey med alla som önskade. Med sin attityd och glädje har varit med och format laget i alla år, han har varit det starkaste bidraget till BIK-andan.

Hur var Tobbe som kamrat på och vid sidan av isen?

Han har alltid varit en av de stora ledarna i laget, både som spelare och i senare fall som tränare. ”Tobban” kunde vara väldigt lättsam för att sedan växla över i allvar, vi andra spelare hade verkligen stor respekt för honom. Han tog hand om alla som kom till oss och såg till att de blev en i gruppen.

Som spelare var han en väldigt klok center som gillade att lira hockey, han lyfte sina medspelare genom att skapa ytor till dem. Hans plats framför mål i PP med sin smartness genererade många mål för laget. Han hade även en förmåga att spela ”lagom” fult mot motståndarna, många har fått känna av en liten touch av hans armbågar genom åren. Med ”Tobban” har man kul, det är alltid nära till skratt.

Kan du lyfta fram en specifik händelse du aldrig kommer att glömma med Thermell?

Julfesten i början på 2000-talet när han fick hela festen att sitta i ring och sjunga tillsammans.

// Björn Östlund

BIK Karlskoga Jakob Bengtzén