Kalle Jellvert: "Den här tiden har varit nyttig för mig!"
Publicerad: 2022-04-28
Kalle Jellvert, med ett nysajnat tvåårskontrakt med klubben, berättar mer om den gångna säsongen och varför BIK var hans förstaval.

Igår kunde vi berätta att den 26-årige centern Kalle Jellvert har kommit överens med klubben om ett kontrakt över de två kommande säsongerna, det vill säga till och med säsongen 23/24. Kalle kom till BIK från MoDo inför förra säsongenn och har imponerat på såväl den sportsliga ledningen i BIK som på supportrarna.

Torsten Yngveson sa så här om Kalles påskrift:

"Vi ville gärna behålla Kalle och det känns väldigt bra att vi kunde komma överens om ett tvåårskontrakt. Han är en spelare där man alltid vet vad man får och av den sort som alla lag vill ha. Kalle har ett bred spann på sin kompetens och kan till exempel även användas som ytterforward. Han är stabil i försvarsarbetet men kan även kliva upp och och på egen hand göra mål. Hans säsongstart blev lite trassligt på grund av en skada och det var riktigt starkt av honom att komma tillbaka som han gjorde och sedan stegra formen allteftersom säsongen gick. Det ska bli kul att få jobba vidare med honom."

"Det känns så klart jättekul", säger Kalle själv. "Jag trivs väldigt bra i BIK och med laget och jag känner att det är rätt plats för mig för att fortsätta min utveckling som spelare. BIK var hela tiden mitt förstaval och det är kanonbra att det blev ett tvåårskontrakt. Det visar att klubben tror på mig och vill satsa på mig."

Den gångna säsongen fick inte den start som Kalle hade önskat.

"Nej, jag kom från en tuff säsong dessförinnan och fick fortsätta kriga i uppförsbacke även här i BIK. Det hade känts bra på träningarna och under den första matchen kände jag att jag var på rätt väg. Men så kom skadan som satte käppar i hjulet och jag körde fast. Det var en riktigt jobbig period."

"Men coacherna fortsatte att ge mig förtroende och jag trivs fantastiskt bra med killarna i laget. Det är en suverän grupp här, det är alltid kul att komma till hallen och det var det som till slut fick det att lossna för mig. Efter det fick jag lite retroaktiv utdelning, vilket också var skönt."

Han ser helt klart en positiv effekt av det mentala arbete han tvingades lägga ned.

"Ja, det blir lätt mycket fokus på att man ska vara vältränad och hur viktiga alla timmar i gymmet är", säger han. "Men det mentala är också viktigt för en elitidrottare. Det blir lätt att det sätter sig i skallen, och jag kände att något måste hända. Den här tiden har varit nyttig för mig, både som spelare och som människa. Den resan och att jag gjorde något åt det är jag stolt över idag."

Hur skulle du vilja sammanfatta säsongen ur lagets perspektiv?

"Framför allt skulle jag vilja säga att vi spelade väldigt stabilt under både grundserien och kvartsfinalserien. Vi skrapade ihop 100 poäng och slog klubbrekord och jag tror att en nyckel är att vi alla drog åt samma håll. Alla lag förlorar ibland men det är hur snabbt och bra man studsar tillbaka som räknas."

"Väl i semifinal gav vi HV71 en ordentlig match. Även om det inte syns i siffrorna var det mer tydligt i vår prestationen och i hur matcherna utspelade sig."

Nu väntar återsamling om ungefär två veckor. Hur går dina tankar inför den och det som väntar?

"Direkt efter att säsongen har tagit slut känner man alltid en stor tomhet. Men det är viktigt att få några sköna dagar när man kan njuta av vårsolen, landa och ladda batterierna samt analysera det som varit. Då övergår allt snabbt i en revanschlusta och där är jag nu. Det börjar bli dags att bygga upp det man förlorat under issäsongen så att man är starkt och redo för en ny säsong. Jag ser fram emot att få träffa laget och skapa nya , fina minnen tillsammans!"

Kommunikation, Privatmarknad och CSR Marie Angle