Inför BIK – Modo Hockey
Publicerad: 2019-03-12
Grundserien är slut och vi kliver in i playoff. I omgång ett ställs BIK Karlskoga mot Modo Hockey, hemmalaget står på en poäng och bortalaget på noll. Nedsläpp 19.00 i Nobelhallen, varmt välkomna!

Kvällens motståndare Modo slutade på en sjätteplats i den Hockeyallsvenska tabellen med sina 86 poäng, endast en poäng bakom femman BIK Karlskoga. Modo Hockey hade allt i egna händer men förlorade grundseriens sista hemmamatch mot Västerås med 2–3. Målskyttar för hemmalaget var Anton Karlström och Jonathan Johnsson.

Den interna poängligan vanns av Patrik Karlkvist på 42 poäng, fördelat 20 mål och 22 assist. På en andraplats hittar vi den före detta BIK-spelaren Henrik Björklund (37p) och på en tredjeplats tidigare nämnda Johnsson (36p).

Modo var ligans åttonde bästa lag i powerplay och utnyttjade 19,30% av alla lägen. I spel i numerärt underläge var laget något sämre och slutade på en 11:e plats och reder ut 77,99% av alla utvisningar.

Målvakten Erik Hanses startade klart flest matcher i kassen, totalt 34 stycken. Han hade i grundserien en räddningsprocent på 90,65 och släpper i snitt in 2,41 mål/match.

– Vårt passningsspel blir nyckeln. Att vi har en bra hög fart på våra skridskor det vet jag, för det kommer vi i stort sett alltid ha i våra spelvändningar och i vår backcheck. Men vi måste addera till en bra passningskvalité, vilket vi också sett att vi kan hantera här på slutet, säger tränare Björn Hellkvist inför kvällens match till Modos hemsida.


BIK Karlskoga avslutade grundserien med att ta tre poäng efter 4–3 seger mot Södertälje SK hemma i Nobelhallen.

– Otroligt skön seger. Publiken lyfter fram oss och det är inte roligt för motståndarlagen att komma hit, sa målskytten Gustaf Franzén efter slutsignalen.

Nämnda Franzén gjorde inte bara mål mot SSK utan vann också den interna poängligan tillsammans med Gustaf Thorell på 34 poäng vardera, tätt följt av Fredrik Forsberg på 33 pinnar.

BIK Karlskoga slutade på en sjundeplats i powerplaystatistiken (19,54%) och femma i boxplayligan med 79,86%.

Henrik Lundberg vaktade kassen vid 37 matcher med en räddningsprocent på 92,11 och en GAA på 2,31.

Läget i BIK

Backarna Viktor Lang och Victor Berglind är fortsatt borta tills vidare. Glädjande är att Alexander Leandersson åter är tillgänglig för spel efter skada.

– Vi har tillgång till samma lag senast, plus att ”Leo” förhoppningsvis är med igen. Lundberg vaktar kassen och vi matchar samma kedjor framåt, säger tränare Staffan Lundh om laguttagningen.

– Vi möter ett spelskickligt Modo så det gäller att vi inte bjuder dem på några chanser. Vi vill bygga vidare på den positiva känslan vi haft på slutet och förhoppningsvis kan vi fortsätta smälla in något mål i powerplay, avslutar Lundh.

BIK har tillgång till följande spelare:

Målvakter:

Henrik Lundberg & Olle Eriksson Ek

Backar:

Henrik Larsson, Jacob Lundegård, Arvid Aronsson, Ricard Blidstrand, Dennis Fröland, Alexander Leandersson och Alexander Anderberg.

Forwards:

Fredrik Forsberg, Oskar Bäck, Juliuz Persson, Gustaf Thorell, Gustaf Franzén, Fredrik Höggren, Tor Immo, Oliver Eklind, Jonatan Harju, Carl Berglund, Mikael Eriksson, Axel Lindström, Jesper Kokkonen och David Lilja.

Allmän info

Lösa biljetter släpps kl: 10.00, köp biljetter till kvällens match här!

Matchen sänds via Cmore

Svenska Spels matchodds:

2,30 - 4,25 - 2,70

Nästa hemmamatch spelas på lördag då Karlskrona HK gästar Nobelhallen klockan 18.00!

BIK Karlskoga Jakob Bengtzén