Fröberg: "Vi söker ett lån på forwardsidan"

12 januari 2019 12:00

Vi stämmer av läget i truppen med BIK Karlskogas sportchef Thomas Fröberg. Han berättar om skadeläget, låneupplägget i Hockeyallsvenskan samt hans känslor inför dagens match mot Leksands IF.


Hur är läget med Thomas Fröberg?

Tack bara bra, ser fram emot dagens match mot Leksand.

Vilken är din känsla inför matchen?

Jag hoppas att vårt fina spel från Björklöven borta och AIK hemma håller i sig. Vi hade en liten dipp i mellandagarna, men är på väg åt rätt håll igen. Jag har en god känsla inför dagens match.

Tre skador i truppen för tillfället, vad är senaste nytt?

Lang är fortsatt borta på obestämd tid. Juliuz har liksom "Foppa" varit på is under denna vecka, dock har nog båda en bit kvar. "Julle" är närmast spel.

Oskar Bäck, som gjorde comeback senast, har också varit borta en längre tid. Hur påverkar det spelet att ha flera på frånvarolistan?

Det är klart att spelet drabbas. Vi är som alltid lite extra känsliga för skador då vi oftast har mindre trupper än våra konkurrenter. Vi blir aningen tunna när vi får några avbräck och vi håller ögonen öppna på spelarmarkanden.

Det låter som att du söker efter förstärkning?

Ja, det stämmer. Vi hade gärna fått in ett lån, speciellt under tiden "Foppa" är borta.

Berätta lite kortfattat om låneupplägget i Hockeyallsvenskan!

Varje lag har möjlighet att låna två utespelare samt en målvakt per säsong. Vi har bränt Olle som ett lån, men vi har fortfarande möjlighet att ta in två utespelare.

Vad för typ av spelare söker du?

En forward som har kvalitéer offensivt. Vi försökte få behålla Nikola Pasic, men det gick dessvärre inte. Vi letar vidare och hoppas att det ska dyka upp något.

Tack för snacket!

Tack själv!