Inför Timrå IK - BIK

27 februari 2018 08:00

Tisdag och dags för omgång 49 av Hockeyallsvenskan! Med fyra matcher och 12 poäng kvar att spela om åker BIK upp till Medelpad för att gästa serieledande Timrå, ett lag som BIK hittills lyckats vinna samtliga matcher emot denna säsong.


Fjärde raka segern senast när AIK besegrades i hemma i hallen med 2-1 efter full tid. Detta efter att BIK lyckats vända 0-1, först 1-1 genom Fredrik Höggren i box play och sedan 2-1 genom Rodrigo Abols.

Tre nya poäng innebär att BIK nu har lämnat jumboplatsen och har 62 inspelade poäng, endast tre poäng upp till Troja/ljungby och Västervik som med sina 65 poäng innehar 11:e respektive 12:e platsen som innebär säker mark.

Timrå befinner sig som tidigare nämnt i högst upp i tabellen och har också gjort det under större delen av säsongen. Med sina 90 inspelade poäng är det mycket som ska till för att man ska missa den hockeyallsvenska finalen då 3:an AIK samt 4:an Pantern har 10 respektive 11 poäng upp till Timrå.

De senaste fem matcherna har resulterat i två segrar men Timrå kommer dock från två raka förluster mot Oskarshamn och (senast) Västervik. BIK har å sin sida vunnit fyra av fem matcher.

Lagen emellan har BIK rent poängmässigt dominerat mötena denna säsong då man tagit 8 av 9 möjliga hittills. Första mötet slutade med 2-1 seger i Nobelhallen. Sedan blev det straffvinst I NHK Arena, följt av en 4-3 seger senast i hallen.

– Vi måste vara väl förberedda, göra de här små detaljerna mycket bättre och vinna en-mot-en kamperna ute på banan. Spelmässigt har vi varit väldigt bra mot dem [BIK] men vi har inte varit så effektiva så det gäller att vi tar vara på våra chanser den här matchen, Säger Fredrik Andersson till Timrås hemsida.

I BIK-lägret är Arvid Aronsson sjuk. Alexander Leandersson ersätter Arvid och går in som sjundeback. Vem som tar plats mellan stolparna avgörs under dagen. Annars saknas sedan tidigare Juliuz, Backman, Lihagen och Bernhardt, meddelar assisterande tränare Daniel Wessner.

Preliminär trupp:

Målvakter: Emil Jidskog och Olle Eriksson Ek

Backar:

Viktor Lang - Jacob Lundegård

Ricard Blidstrand - Rasmus Bengtsson

David Suvanto - Victor Berglind

Alexander Leandersson

Kedjor:

Henrik Rommel - Isac Skedung - Martin Pärna

Gustaf Thorell - Rodrigo Abols - Fredrik Forsberg

Fredrik Höggren- Mikael Eriksson - Filip Ahl

Calle Berglund - Oliver Eklind - Axel Lindström

Extra: David Lilja

Odds Svenska Spel

1,63 – 4,55 – 4,05

Nedsläpp i NHK Arena kl 19.00!