Inför Timrå IK - BIK Karlskoga
Publicerad: 2019-11-24
Omgång 23 stundar i årets Hockeyallsvenska när fjärdeplacerade Timrå IK gästas av andraplacerade BIK Karlskoga. Nedsläpp sker 15:00 i NHK Arena!

Söndagens motståndare Timrå har startat säsongen 19/20 positivt och plockat 43 poäng på de 21 inledande matcherna, vilket ger ett poängsnitt på 2,04/match. Senast kommer laget från en suddenseger med 4-3 mot Mora IK under fredagskvällen. Jens Lööke var matchens stora gigant med sina tre mål.

Jonathan Dahlén toppar Timrås interna poängliga på 31 poäng, tätt följd av Albin Lundin på 30 och tidigare nämnda Lööke på 22 poäng.

Timrå är seriens tredje bästa lag i powerplay och utnyttjar 25.64%. I boxplay är laget ännu bättre och placerar sig tvåa på 88.06%.

Victor Brattström har vaktat kassen vid 19 matcher hittills med en räddningsprocent på 91,47.

I TIK:s lag hittar vi ingen spelare med BIK-bakgrund.

BIK Karlskoga har tagit 48 poäng på 22 spelade matcher. Senast kommer laget från en 7-3 seger hemma mot Södertälje SK efter en magnifik tredjeperiod när laget vann med 6-1, Jesper Kokkonen gjorde två av hemmalagets mål.

– Första perioden är dålig och så även första tio i andra, sedan äter vi oss in i matchen. I tredje perioden lägger vi i en högre växel och kör över dem, sa Kokkonen efter matchen.

Tor Immo leder BIK:s interna poängliga med sina 26 poäng, fördelat 14 mål och 12 assist. Filip Ahl ligger tvåa på 25 och Fredrik Forsberg är trea på 23 pinnar.

BIK är ligans bästa lag i powerplay och gör mål på 29.35% av alla chanser. I numerärt underläge är laget desto sämre och klarar endast av 75.41%.

Kort snack med tränare Staffan Lundh.

På plats i Timrå, har allt gått bra?

Absolut, vi tränade på lördagsmorgonen i Nobelhallen innan vi satte oss på bussen norrut. Förutsättningarna är med andra ord goda.

Dennis Fröland och Filip Roos var länge aktuella för spel?

Ja, vi hade hoppats att någon skulle spela, men ingen är med upp.

Endast fem backar med mot Timrå, hur går tankarna där?

Vi är lite tunna bakåt för tillfället. "Högga" kanske kommer att avlasta som back, vi får se hur vi ställer upp.

Övrig info

BIK Karlskoga släpper dagens lag runt lunch. Håll utkik på våra sociala medier.

Förköpsbiljetter till matchen hittar ni här!

Matchen sänds som alltid via Cmore

Har du inte köpt säsongskort till BIK Karlskogas alla hemmamatcher ännu, gör det här!

Nästa match spelas på onsdag då IF Björklöven gästar Nobelhallen, nedsläpp 19:00!