Intervju med Jidskog

13 november 2017 15:24

– Jag är en stor och smidig målvakt som spelar lugnt i kassen, säger Emil Jidskog till hemsidan.


Hallå Emil, varmt välkommen till BIK Karlskoga! Tack så mycket!

Hur är känslan över att skriva på för BIK? Det känns kanon och jag blev väldigt glad när chansen dök upp. Man kan säga att jag har frilansat lite denna säsong då jag har varit runt en hel del redan, men det ska bli skönt att nu få komma till en klubb där jag åtminstone blir kvar resten av säsongen.

Ja, du har en lite annorlunda höst bakom dig. Berätta! Det kan man säga. Jag tillhörde Troja Ljungby under säsongsinledningen. De hade en målvakt borta på obestämd tid och jag skulle täcka upp för honom, men han kom tillbaka ganska fort. Efter det så tränade jag i några veckor med Mjölby och nu senast har jag haft ett korttidskontrakt med danska Rödovre.

Du verkar vara het och svarat för flera bra insatser i Danmark? Det har gått bra. Jag har hittills spelat sex matcher och vi har vunnit fem.

Om du skulle beskriva dig själv som målvakt, hur låter det då? Jag är en stor och smidig målvakt som spelar lugnt i kassen.

Vad vet du annars om BIK? Inte jättemycket, men det är en klubb som alltid brukar tillhöra toppskiktet. Jag tror att det finns goda möjligheter till att klättra i tabellen ju längre säsongen lider.

När ansluter du till Karlskoga? Jag har kontrakt här nere till den 23 november, så tanken är att jag kommer direkt när kontraktet går ut, avslutar Jidskog.