BIK på besök: Barnkonventionen och vänskap i fokus på Karlberg
Publicerad: 2021-12-14
Häng med till Karlbergsskolan där vi på tisdagseftermiddagen gjorde 2021 års sista BIK på besök - ett besök med fokus på barnkonventionen, kamratskap och samarbete.

Elevcoach Jessica Wagnsson och läraren Caritha Eriksson på Karlbergsskolan har under hösten arbetat lite extra fokuserat med Barnkonventionen i klass 3A.

"Vi har jobbat med kamratskap och Barnkonventionens artiklar 2, 6 och 12", berättar Jessica som tidigt bestämde sig för att koppla in BIK Karlskoga i arbetet.

De aktuella artiklarna handlar i korthet om att 2) alla barn är lika mycket värda och har samma rättigheter. Ingen får diskrimineras. 6) Barn har rätt till liv, överlevnad och utveckling. 12) Barn har rätt att uttrycka sin mening och höras i alla frågor som rör barnet. Hänsyn ska tas till barnets åsikter, utifrån barnets ålder och mognad.

Under vårt besök handlade det främst om praktiskt tillämpning.

"Vi ville att spelarna skulle komma och prata om hur man är en bra kompis, att alla är lika värdefulla och hur man får alla i gruppen att känna sig trygg", förklarar Jessica. "Dessutom hade vi personal tillsammans med eleverna förberett en samspelslek där vi instruerade spelarna."

BIK Karlskoga representerades denna eftermiddag av Mikael 'Daggen' Eriksson, Henrik 'Kingen' Larsson, Alexander Leandersson och Johan Larsson. Spelarna berättade om hur A-laget arbetar med värdegrund, kamratskap, regler. De fick även frågor av eleverna och Caritha och under unefär 40 minuter pratade spelarna till exempel om hur man tar hand om varandra så att alla ska trivas, att man har koll så att alla mår bra och ser till att alla vågar säga vad man tycker. Spelarna förklarade också om vilka regler man har och hur man löser de konflikter som trots allt kan uppstå i såväl ett hockeylag som en skolklass. Det visade sig, som alltid, finnas många likheter mellan att spela hockey på elitnivå och att gå i skolan.

Efter den nya leken - som uppskattades av såväl elever som spelare - och autografskrivning hängde spelarna med eleverna ut på rast där man spelade king, fotboll och hängde tillsammans.

Tusen tack för att vi fick komma och hälsa på er, klass 3A!

Kommunikation, Privatmarknad och CSR Marie Angle