Intervju med Blidstrand

9 april 2018 14:05

– Vi kom ihop som lag, tävlade med varandra dagligen och enades om att vi skulle greja nytt kontrakt utan kval, vilket vi också gjorde. Känslan efter sista matchen i Västervik var underbar, säger Ricard Blidstrand till hemsidan.


Hur är läget med Ricard Blidstrand? Tack, det är bara bra. Just nu befinner jag mig i Blekinge hos min flickvän.

Känslan över att stanna i BIK? Det känns givetvis jättebra. Jag trivs väldigt bra i laget och ser med tillförsikt fram emot hösten.

Om vi börjar med att blicka tillbaka, hur minns du säsongen 17/18? Vi fick en väldigt tuff start och hade sedan svårt att ta oss ur den onda cirkeln vi hamnade i. Vi försökte ändra på saker och ting, men stod lite och stampade. Sen byttes det som bekant ut en hel del spelare och även tränare. Efter det började det hända saker och vi fick in ny energi vilket just då var välbehövligt. Vi kom ihop som lag, tävlade med varandra dagligen och enades om att vi skulle greja nytt kontrakt utan kval, vilket vi också gjorde. Känslan efter sista matchen i Västervik var underbar.

För egen del, vad ger du dig själv för betyg? Överlag gör jag en ganska bra säsong. Jag hade det tungt i höstas liksom hela laget, men jag är väldigt nöjd med min andra halva av säsongen. Lite tråkigt att säsongen tog slut i början av mars då vi hade en jäkligt bra form. Det hade vart intressant att se vart vi hade slutat om säsongen fortsatt några veckor till, jag tror vi hade blivit livsfarliga i ett slutspel.

Har du något personligt mål med kommande säsong? Mitt mål är att vara redo från start. Under flera säsonger har jag varit lite trögstartad och spelat som bäst under slutdelen av grundserien. Målsättningen är att jag vill kunna hålla en hög nivå genom hela säsongen.

Ni har haft semester i drygt en månad, hur har ledigheten sett ut för dig? Jag har varit runt lite. Vi var först på en lagresa till Berlin. Sen har jag var i Stockholm hos familj och vänner. Sista tiden har jag tillbringat i Blekinge hos flickvännen.

Men nu är vi hungriga på en sommarträning, eller hur?
Jajamän. Vi drar igång igen på måndag och jag kommer upp till Karlskoga till helgen. Det ser jag fram emot!

Tack för snacket! Tack själv!