Inför BIK – Vita Hästen
Publicerad: 2018-08-14

Då var det dags för match nummer två av totalt sju träningsmatcher. Ikväll står Vita Hästen för motståndet och matchen spelas två mil västerut, nämligen i Björkhallen i Kristinehamn.

BIK Karlskoga startade matchandet i torsdags mot SHL-laget Örebro. Det slutade med förlust 2–5 efter mål av Gustaf Thorell och Dennis Fröland. En match där Örebro var numret större.

– Skönt att få sättas på prov direkt i början så att vi blir belysta på många saker. De ägde lite mer puck än vad vi gjorde så defensivt sett så fick vi bli prövade. Jag tycker ändå att vi hanterar det på ett bra sätt även fast vi släpper in fem mål, men det kommer komma fler chanser att reparera de små misstagen, kommenterade tränare Staffan Lund efter matchen.

Kvällens motståndare Vita Hästen startade också säsongen med match mot SHL-motstånd och man gjorde det med bravur när man besegrade Linköping med 3–2 efter straffar. Hästen har även vunnit över Södertälje SK med 3–0 och är med andra ord obesegrade inför mötet med BIK.

Läget i laget

Juliuz Persson står över på grund av ryggproblem. Detsamma gäller Ricard Blidstrand (fotfraktur) och Axel Lindström (fotproblem).

Glädjande är att Gustaf Thorell som utgick skadad senast är tillbaka i spel. Det gäller även Victor Berglind som var sjuk mot Örebro HK.

- David Lilja har varit hängig i veckan och är ett frågetecken inför kvällen. Vi är överlag lite kort om folk vilket vi gör att vi kommer att ha med Färjestad-spelaren Jakob Ringsby. Olle vaktar kassen, avslutar tränare Staffan Lundh.

Tillgängliga spelare

Målvakter: Olle Eriksson Ek & Henrik Lundberg

Backar: Viktor Lang, Jacob Lundegård, Dennis Fröland, Linus Rotbakken, Victor Berglind, Arvid Aronsson och Alexander Leandersson.

Forwards: Gustaf Thorell, Fredrik Forsberg, Gustaf Franzén, Jesper Kokkonen, Fredrik Höggren, Carl Berglund, Jonatan Harju, Oliver Eklind, Oskar Bäck, Mikael Eriksson, Jakob Ringsby och David Lilja (?).

Vita Hästens inför-artikel läser ni här!

Vi ses i Björkhallen!

Jakob Bengtzén