Inför BIK-Hästen

9 februari 2018 08:30

Då var det dags för den tredje hemmamatchen på sju dagar när Vita Hästen gästar Karlskoga under fredagskvällen. I Nobelhallen vankas det Ladies Hockey Night vilket innebär Fri Entré för alla kvinnor, det blir även tacobuffé i puben och halsduksförsäljning för 100 kr bland mycket annat!


Vita Hästen åkte på en rejäl smäll senast när man förlorade över Västervik med hela 0-5 på hemmaplan. Totalt har man spelat in 59 poäng på 43 matcher vilket leder till en 11:e plats i den Hockeyallsvenska tabellen. Den interna poängligan leder den alltid lika pålitlige poänggöraren Marcus Eriksson med sina 36 poäng, fördelat 4 mål och 32 assist. Vaktat kassen har Pontus Sjögren gjort flest gånger, totalt 33 tillfällen och han ligger på stabila 91,77 i räddningsprocent.

BIK Karlskoga kommer i sin tur från en tung förlust på straffar när Modo Hockey kvitterade till 2–2 med 32 sekunder kvar och vann sedan straffläggningen. Formen är annars god och BIK kan stoltsera med poäng i de sju av de nio senaste matcherna. Den interna poängligan leds av 34-årige Niklas Lihagen som har skrapat ihop 23 poäng.

Läget i laget är alltjämt oförändrat. Långtidsskadade Daniel Bernhardt kommer ej till spel, annars är alla tillgängliga.

– Vi har samma trupp som mot Modo. Enda skillnaden blir att Oliver Eklind och Victor Backman byter plats. Olle vaktar kassen, hälsar tränare Daniel Wessner.

Truppen:

Målvakter:

Emil Jidskog och Olle Eriksson Ek

Backar:

Viktor Lang - Jacob Lundegård

Arvid Aronsson - Victor Berglind.

Ricard Blidstrand - Rasmus Bengtsson

Alexander Leandersson - David Suvanto

Forwards:

Henrik Rommel - Oliver Eklind - Gustaf Thorell

Juliuz Persson - Rodrigo Abols - Fredrik Forsberg

Fredrik Höggren - Niklas Lihagen - Filip Ahl

Calle Berglund - Mikael ”Daggen” Eriksson - Axel Lindström

Victor Backman

Svenska Spels Matchodds

2,10 – 4,35 – 2,67

Nedsläpp i Nobelhallen klockan 19.00.

Köp biljetter till matchen här!