Karl Helmersson blir ny tränare i BIK
Publicerad: 2020-03-19
BIK Karlskoga kan idag presentera en huvudtränare för kommande två säsonger. Det handlar om 40-årige Karl Helmersson som senast kommer från två år i Tranås AIF i Hockeyettan.

Karl är född 1979 och har Mariestad BoIS som moderklubb. Tränarkarriären startade i just moderklubben där han började som assisterande tränare för J20-laget säsongen 12/13, för att sedan fortsätta som assisterande tränare i Mariestads A-lag i Hockeyettan säsongen därpå.

Säsongen 14/15 fick han för första gången chansen som huvudtränare i BoIS. Totalt blev det fyra säsonger som ansvarig innan flyttlasset gick till Tranås. Första säsongen blev en succé och Karl tog laget till kvalserien till Hockeyallsvenskan. Även i år var laget långt fram, men drömmarna krossades av ett inställt kval.

Helmersson har även en lång spelarkarriär bakom sig med spel i SHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan.

– BIK har under en lång tid förknippats med mycket känslor. Det är en hockey jag gillar och vill fortsätta att utveckla den, säger Karl Helmersson efter påskriften.

– Karl är den profilen vi letat efter. Vi tror att han är helt rätt person att vidarutveckla det vi byggt upp under en längre tid. Han har även skicklig när det gäller den tekniska biten, vilket är väldigt viktig del som tränare i dagens hockey, säger Torsten Yngveson i BIK Karlskoga.

Kontraktet gäller kommande två säsonger.

Läs mer om Karl Helmerssons karriär här!

Kontraktsläget inför säsongen:

Tränare:

Karl Helmersson - Kontrakt över 21/22

Johan Schoultz - Kontrakt över 21/22

Målvakter:

?

Backar:

Jesper Alasaari - Kontrakt över 20/21

Victor Berglind - Kontrakt över 20/21

Filip Roos - Kontrakt över 20/21

Forwards:

Oliver Eklind - Kontrakt över 20/21

Carl Berglund - Kontrakt över 20/21

Mikael Eriksson - Kontrakt över 20/21

August Gunnarsson - Kontrakt över 20/21

BIK Karlskoga