Intervju med Oskar Bäck

9 maj 2018 14:05

– Det känns riktigt spännande att få komma till Hockeyallsvenskan och jag tror vi har en rolig säsong framför oss, säger Oskar Bäck till hemsidan.


Hallå Oskar, välkommen till BIK! Tack så hjärtligt!

Vilka är tankarna efter att ha signat med BIK Karlskoga? Det känns riktigt spännande att få komma till Hockeyallsvenskan och jag tror vi har en rolig säsong framför oss.

Varför valde du just BIK? Jag känner mig färdig med juniorhockeyn och spelade i J20 i nästan tre år. Steget till SHL är dock lite stort och därför känns BIK Karlskoga som ett jättebra alternativ för mig.

Hur vill du beskriva dig själv som hockeyspelare? Jag är väl en tvåvägscenter med smartheten och spelsinnet som mina styrkor. Sen vill jag alltid jobba hårt för laget.

Vad vet du om din nya klubb? Jag har haft koll på BIK de senaste åren. Klubben har alltid varit bra på att fostra talanger och placerar sig ofta högt upp i Hockeyallsvenskan. Trots många spelartapp säsong efter säsong brukar BIK alltid vara att räkna med.

Några grabbar i laget du känner till? David Lilja och jag har spelat en hel del tillsammans i landslaget. Sen känner jag såklart Olle.

Vilka är dina förväntningar på säsongen 18/19? Jag vill komma in i seniorhockeyn på riktigt och ta mitt spel till nästa nivå.

Några personliga mål? Nja, så långt har jag inte kommit i tankarna ännu, men jag vill såklart ta en plats och bidra med mitt spel.

Tack för snacket, ha en fin sommar! Tack själv!