Thelander: "Ett tekniskt kraftpaket med Näsa för detaljer"
Publicerad: 2020-02-06
På fredag hissar BIK Karlskoga Kristofer Näslunds tröja nummer 24 i Nobelhallen. Redan nu laddar vi upp med hyllningar från före detta lagkamrater och ledare!

Hur minns du Kristofer Näslund som hockeyspelare?

Ett tekniskt kraftpaket med Näsa för detaljer, detta hjälpte honom att anpassa sin träning och utvecklas även i senare år på karriären. Hade ofta en tanke med allt på isen, kanske inte när topplocket hade gått med då fanns det ofta en grund till det.

Har du något specifikt minne från Näslunds hockeykarriär?

Under de 13 år jag spelat med honom är det många, måste jag välja ett får jag ta ett underbart psykbryt efter en kollektiv kollaps nere i Ljungby. Det kändes lite som sagan om ”Tjuren Ferdinand” efter matchen. Spelarna var arga, tränarna var arga, domarna var arga, men argast av oss alla…… var Kristofer!

Det fanns som tidigare nämnt såklart en grund till det då vi/han blivit väldigt illa behandlad av en småländskt linjeman, som felaktigt, nästan korrupt hade blåst en icing till Trojas fördel. I Ljungby ligger alla omklädningsrum väldigt tajt så det var full kalabalik efter matchen. Patrik Ross sprang runt med en kamera där han skulle visa en bentackling han tyckte ingen hade sett, det gjorde INTE saken bättre!

Men, det var såklart domarna som var mest i fokus. Som så ofta vinner man aldrig en diskussion med en domare, Kristofer vet det och blev än mer varse om det denna dag. Där och då när all frustration frodas och måste ut lyckades Kristofer likt en fullvuxen pitbull tillslut med konststycket att bita sönder en frotté-handduk. Det flög givetvis grejer hej vilt i omklädningsrummet och vi andra satt och hukade oss som Mattisrövarna i Ronja när Mattis fick reda på att Boorka bodde i Mattisborgen. Han fick en fullpackad hockeytrunk att se ut som en sportbag med vingar som svävade genom rummet.

Jag har aldrig sett nåt liknande och kommer nog tyvärr aldrig någonsin få uppleva nåt liknande igen. Ett medskick från den upplevelsen är att adrenalin och ilska gör människan förbannat stark!

Vad har ”Näsa” haft för inverkan på BIK Karlskoga?

Personifierar en stor del av BIK-andan som byggdes upp under de här åren. Den delen som kallas för jävlaranamma. Det är det som gör att många supportrar har tagit honom till sitt hjärta. Det man inte får glömma i allt jävlaranamma är Näslunds talang! Det är främst den som gjort att vi har kunnat ha en stomme spelare som varje år kunnat hjälpa laget att göra så många mål trots att spelarbudgeten år efter år legat på seriens nedre halva.

// Martin Thelander

BIK Karlskoga