Inför Västerås IK – BIK
Publicerad: 2019-02-23
Hockeyallsvenskan går in i sitt slutskede och tredjeplacerade BIK Karlskoga åker österut för match mot toppkonkurrenten Västerås IK. Nedsläpp sker 15.15 i ABB Arena Nord!

Dagens motståndare Västerås är kanske den mest positiva överraskningen i årets Hockeyallsvenska. VIK placerar sig på en femteplats efter 47 matcher och har spelat in 79 poäng, endast en poäng efter BIK.

Laget kommer från två riktigt starka prestationer efter segrar mot både AIK Hockey och Leksands IF på bortais.

I toppen av lagets interna poängliga hittar vi forwarden Kalle Östman på 39 poäng, fördelat 12 mål och 27 assist, tätt följt av Mikael Frycklund (38p) och Lukas Zetterberg (37p).

VIK är seriens nästbästa lag i powerplay och gör mål på exakt var fjärde försök. I boxplay rankas laget sjua i ligan och reder ut 78,47% av alla utvisningar.

Västerås-målvakten Samuel Ersson är statistiskt sett ligans andra bästa målvakt och har vaktat kassen vid totalt 31 matcherna. Han har 93,11% i räddningsprocent och släpper i snitt in 2 mål/match.


BIK Karlskoga bröt den två matchers långa förlusttrenden genom att besegra IF Björklöven med 4–1 hemma i Nobelhallen.

– Det är slutspelsväder ute och man känner att det börjar dra ihop sig. En del lag är desperata i jakt på playoff-plats och så vidare och det är bra för oss att även vi är i behov av poäng, sa målskytten Fredrik Forsberg efter matchen mot IFB.

Gustaf Thorell toppar BIK:s interna poäng med sina 31 poäng. På en andraplats placerar sig Gustaf Franzén (30p) och trea tidigare nämnda Forsberg på 29 poäng.

BIK ligger sjua i powerplayligan och utnyttjar 19,74% av alla chanser. I boxplay är laget desto bättre och klarar av 81,95% av alla numerära underlägen (4:a i serien).

Henrik Lundberg har verkligen spelat till sig förstaspaden. Lerum-sonen har startat 34 matcher, räddar 92,50% av alla skott och släpper i snitt in 2,19 mål/match.

Läget i BIK

Lagkaptenen Mikael "Daggen" Eriksson och Viktor Lang återfinns på skadelistan. Den förstnämnde är närmast comeback och hoppas att spela igen på onsdag.

– Det blir endast en förändring gentemot senast, vi skiftar plats på Jonatan Harju och David Lilja, säger huvudtränare Staffan Lundh angående laguttagningen.

BIK mönstrar följande lag:

Målvakter:

Henrik Lundberg (Olle Eriksson Ek)

Backar:

Henrik Larsson - Alexander Leandersson

Arvid Aronsson - Ricard Blidstrand

Jacob Lundegård - Victor Berglind

Dennis Fröland

Forwards:

Fredrik Forsberg - Oskar Bäck - Gustaf Thorell

Jonatan Harju - Gustaf Franzén - Fredrik Höggren

Tor Immo - Oliver Eklind - Jesper Kokkonen

Carl Berglund - Juliuz Persson - Axel Lindström

David Lilja

Allmän info

BIK Support reser till Västerås med två supporterbussar!

Köp biljetter till kvällens match här!

Matchen sänds via Cmore

Svenska Spels matchodds:

2,27 - 4,15 - 2,70

Nästa hemmamatch spelas fredagen den 1 mars när AIK Hockey gästar Nobelhallen.

BIK Karlskoga Jakob Bengtzén