Jul-Quiz 2019: Är du familjens BIK-expert?
Publicerad: 2019-12-25
Trött på knäck, julsånger och artiga konversationer i soffan? Har hockeysuget redan börjat sätta in? Perfekt! I väntan på lördagens hemvändarmatch mot Västervik föreslår vi ett quiz som avgör vem som är familjens BIK-expert.

Har du hängt med här på hemsidan har du definitivt en fördel när familjens BIK-quiz-expert ska koras. Stick ut hakan och anta vadet: Vem bjuder på hockeykorven i Nobelhallen på lördag?

Facit hittar ni längst ned i inlägget.


1. Vilken spelare har fått smeknamnet ”Kranen” av sina lagkamrater på grund av imponerande styrka under försäsongsträningen?

1 Tor Immo

X Filip Ahl

2 Alexander Anderberg

2. Han är spelaren som flest spelare i laget själva säger att de INTE vill ha som motståndare på isen. En av dem beskrev honom så här: ”Han är riktigt jobbig - bra framåt, bra bakåt och han stänger ned en på träningen. Han är som en bläckfisk och han gör det dessutom med ett leende på läpparna!” Vem avses?

1 Alexander Leandersson

X Victor Berglind

2 Wilhelm Westlund

{!C}

3. I början av december hyllades Gustaf Thorell för att han uppnått 200 poäng totalt i Hockeyallsvenskan. De allra flesta poängen har han gjort för BIK Karlskoga men cirka 50 av poängen gjorde han när han spelade i en annan förening. Vilken?

1 Södertälje SK

X IF Sundsvall Hockey

2 Leksands IF

4. ”I do, I do , I do…!” Efter seger en fredagskväll brukar dansbandsmusiken dåna i omklädningsrummet. Vem ansvarar för musiken under ”dansbandsfredag”?

1 Fredrik Forsberg

X Henrik Lundberg

2 Fredrik Höggren

5. De yngsta spelarna samlar puckarna efter träning, serverar kaffe i bussen och bär in varuleveranser. Men vem är egentligen yngst av alla (ordinarie) spelare i säsongens A-lagstrupp?

1 Karl Jonsson

X Nikola Pasic

2 David Lilja

{!B}

6. Fredrik Forsberg leder skytteligan – både internt i BIK och i hela Hockeyallsvenskan. Hur många fullträffar (mål) har ’Foppa’ i skrivande stund (25/12 2019) stått för så här långt in på säsongen 19/20?

1 15

X 17

2 19

7. Vilken av följande tabeller i Hockeyallsvenskan toppas (inför juluppehållet) INTE av BIK Karlskoga?

1 Effektiviteten i powerplay - hur ofta laget (procentuellt) gör mål i numerärt överläge

X Boxplay (procentuellt) utan insläppta mål

2 Totalt antal gjorda mål

8. BIK släppte för några veckor sedan en efterlängtad nyhet inför nästa säsong: Föreningen satsar på ’LIP’. Vad är det för något?

1 En ny, avancerad mediakub med nästan dubbel skärmstorlek

X En klimatsmart, solcellsdriven ismaskin

2 Utökning av hockeygymnasiet för lokala spelare, öppet för både tjejer och killar

9. En renovering av Nobelhallen diskuteras, bland annat för att det stora hockeyintresset bland stadens unga tjejer och killar har gett brist på omklädningsrum. När Nobelhallen byggdes var den dock en av landets modernaste och den har hyst både SM-finaler och konserter med en rad stora artister. Vilket år byggdes den?

1 1972

X 1979

2 1982

10. Knepigaste frågan i Heta Stolen, frågorna som matchens profil får svara på den här säsongen, är utan tvekan den om filmen om spelarens liv och vem som ska spela huvudrollen som spelaren själv. Många går på action, en hel del väljer komedi och några ser sitt liv som ett drama. Vilken spelare valde Mr Bean och Rowan Atkinson i huvudrollen som sig själv?

1 Mikael ’Daggen’ Eriksson

X Dennis Fröland

2 Tim Juel

{!A}


Facit:

1. 2 Alexander Anderberg

’Kranen’ är förkortning för ’Lyftkranen’ och inget annat.

2. 2 Wilhelm Westlund

Citatet kommer från Gustaf Thorell.

3. X IF Sundsvall Hockey

Säsongerna 10/11 och 11/12.

4. 1 Fredrik Forsberg

'Foppa' är lagets dansbandskännare och mello-kung.

5. X Nikola Pasic

Alla tre är dock födda år 2000: Nikola i oktober, Karl i mars och David i januari.

6. 2 19 mål

Tor Immo (16 mål) och Jesper Kokkonen (16 mål, men med en match mer spelad) ligger för övrigt tvåa och trea i den interna poängligan och 9:a respektive 10:a totalt.

7. X Boxplay utan insläppta mål

80 procent av numerära underlägen utan insläppta mål innebär en 9:onde plats av 14 för BIK. Björklöven - på 87,13 - är just nu bäst i ligan.

8. 2 Utökning av hockeygymnasiet för lokala spelare, öppet för både tjejer och killar

Läs mer här om du eller någon lirare i din närhet ska välja gymnasium inför hösten och vill veta mer!)

9. 1 1972

Invigningen hölls dock 1973.

10. X Dennis Fröland

Dennis motivering: ”Jag gillar att skratta och så har jag inte så bra koll på mig själv så något i stil med Mr Bean skulle nog passa. Rowan Atkinson får spela mig.”

Skribent Marie Angle