Stolta BIK:are: Ungdomslagen berättar om sin säsong (Del 1)
Publicerad: 2022-04-13
Stolta BIK:are är vi allihopa! I två artiklar berättar BIK Karlskoga Ungdoms lag kort om sin säsong. Först ut är tjejerna, hockeyskolan och lagen upp till och med spelare födda 2011.

Karlskoga Ungdom tjejer

BIK:s tjejer spelar i serien Flickor A, som förutom BIK består av Örebro, Västerås och Nor IK. Man spelar fyra matcher mot varje lag. BIK vann inte bara serien utan stod för ett imponerande facit då man endast förlorade två matcher under hela serien och bara släppte in totalt 15 mål på 12 matcher.

Tränaren Stefan "Gugge" Gustavsson säger så här om lagets säsong:

"Tjejerna spelar väldigt fin hockey och gör det väldigt bra som ett lag. Vi är också det yngsta laget i serien sett till snittålder så jag är väldigt imponerad över vad tjejerna har åstadkommit. Framtiden ser ljus ut för ett kommande A-lag i BIK Karlskoga!"

{!B}

Tre Kronors Hockeyskola

Antal deltagare har varierat mellan 40-60 fördelat på tre årskullar (födda -14/-15/-16) och träningarna har innehållit lekar, övningar och tvålagsspel. THK ställde upp med tre lag i U8-cupen i Kil den 27 februari och de äldsta barnen har även varit i väg och spelat ett eget ”poolspel” i Filipstad.

"Otroligt roligt att se att de nya deltagarna i hockeyskolan lär sig så fort och redan efter 3-4 veckor klarar sig själva på isen", hälsar ledarna genom Matias Laitila.

Aktiva ledare har bland andra varit:

Robert Trulsen, Matias Laitila, Christina Melker, Fred Sjöström, Mikael Andersson, Sebastian Weidenhag, Robin Odèn, Niklas Ek, Patrik Augustsson, Roger Funke, Dennis Eklind, Peter Karlsson och Alexander Blomqvist.

{!C}

Team 13

Jan Petruska säger så här om sitt gäng:

"Team 13 är ett superhärligt gäng med 28 spelare. Vi välkomnar ännu fler stolta bikare till nästa år, både tjejer och killar. Det är inte försent att börja spela hockey! Vi har duktiga ledare som tar väl hand om er både på och utanför isen."

{!D}

Team12

Även Team 12 vill gärna bli fler. Erik Jonasson:

"Team-12 är ett härligt gäng med 24 spelare som gärna blir fler. Vi har den här säsongen äntligen fått spela poolspel och till två av dem fick vi åka buss. Vi har också fått hänga med våra faddrar från A-laget vilket var väldigt uppskattat av alla!"

{!A}

Team 11

Lagledaren Tobias Norgren berättar om laget:

"Team-11 är det första laget som spelar enligt hemmaplansmodellen, vilket för U11 innebär att man spelar matcherna 3 mot 3 på ¼ plan med 60 sekunders tutbyte. Inga resultat räknas och vid tillfällen som i normalfall skulle blivit utvisning döms det jaktstraff."

"Vi har haft två lag anmälda till poolspel så vi har fått spela många matcher och vi har även klarat av några cuper. Vi fick även vara med om första gången NYT spelades enligt hemmaplansmodellen vilket innebar en hel del nytt för framförallt arrangörerna. Säsongens matcher avslutades med en cup i Töreboda där våra spelare skötte sig exemplariskt."

{!E}

Kommunikation, Privatmarknad och CSR Marie Angle