Hjälp oss sätta lapp på luckan i Soffmatchen 2021!

22 januari 2021 09:15

Varje såld soffbiljett är betydelsefull och gör faktiskt direkt skillnad mellan vinst och förlust både i bokslutet och potentiellt också på isen. Här visar vi siffrorna bakom Soffmatchen 2021.


Vi stolta BIK:are är överens.

Vi vill vara ett lag som alltid är med och fajtas i toppen av Hockeyallsvenskan, där drömmen är SHL-spel. För detta krävs ett långsiktigt, hållbart tänk med lika delar sportslig röd tråd som en budget i balans.

När coronapandemin för snart ett år sedan med full kraft slog till hade vi under många år målmedvetet byggt upp en stabil grund för att trygga klubben och satsningen över tid. En del i detta var förstås att vi uppfyllde Ishockeyförbundets licensnämnds krav på 2,5 miljoner i eget kapital.

Men en exceptionell mardrömssäsong som denna, när vi i princip inte har några matchinkomster samtidigt som vi har samma utgifter för löner, resor och material som ett vanligt år har, av förklarliga skäl, tagit hårt på vår plånbok.

Varje fredagsmatch utan publik och den kringförsäljning som den normalt ger, innebär att vi förlorar 250 000 kronor. Per match!

Mycket publik på läktarna i Nobelhallen är grundförutsättningen för att vi ska kunna bedriva vår elitverksamhet och fortsätta utveckla unga talanger. Det är därför vi hela tiden jobbar hårt för att höja vårt publiksnitt. Med nära 0 personer på läktarna, som vi har säsongen 20/21, finns i princip inga förutsättningar.

BIK Karlskoga är noga med att vara så transparanta vi bara kan gentemot våra supportrar och samarbetspartners. Klubben omsätter drygt 28 miljoner. Vi har fått del av det stöd som staten avsatt till idrottsrörelsen, och det är vi förstås väldigt glada för. Men det täcker inte på långa vägar de många miljoner vi har tappat så här långt.

Vår spelarbudget ligger idag på drygt 8 miljoner. Det är långtifrån högst i ligan, och en budget i den storleksordningen måste vi ha även framöver för att ge oss själva förutsättningarna för att fortsätta vara ett topplag i Hockeyallsvenskan. Bredd och spets, ett slagkraftigt lag samt eventuella förstärkningar när så behövs under säsongen – allt detta kräver att vi har tillräckligt med inkomst för att ha råd.

Likviditeten, det vill säga vår förmåga att betala löner, fakturor och andra löpande kostnader, är hårt ansträngd. I skrivande stund klarar vi oss mars ut.

Ni kan dock lita på att vi jobbar stenhårt varenda dag, vänder på varje sten och väger varje beslut för att hålla vår gemensamma dröm vid liv. BIK Karlskoga ska klara det här. Tillsammans ska vi göra det. Vi vet sedan tidigare att vi har ett fantastiskt stöd bland såväl samarbetspartners som supportrar.

I tider som dessa lyser vår ledstjärna klarare än någonsin: Vi har bara varandra.

Vill du hjälpa till? Köp soffbiljetter. En soffbiljett kostar 100 kronor och längst ned i artikeln hittar du en länk med information om hur du går tillväga.

Varje såld biljett är betydelsefull och gör faktiskt direkt skillnad mellan vinst och förlust både i bokslutet och potentiellt också på isen. Soffmatchen 2021 är nämligen inte budgeterad, vilket innebär att alla pengar som vi får in går direkt in där de behövs.

Målet med Soffmatchen 2021 är att få in 1 000 000 kronor. Mycket pengar, absolut, men varenda krona fyller ett hål.

Det vill vi göra konkret genom några exempel som visar vad era köp av soffbiljetter rent praktiskt kan innebära för oss:

250.000 kr (25% av målet med Soffbiljetten 2021)

De uteblivna intäkterna för en fredagsmatch i Nobelhallen under en ”vanlig säsong”

ELLER

Kostnaderna för resor och hotellövernattningar för A-laget under en säsong.

500.000 kr (50% av målet)

Kostnaden för att A-lagets hockeyklubbor under en säsong

ELLER

Juniorsidans busskostnader för en säsong.

700.000 kr (70% av målet)

En månads löneutbetalning till spelartruppen.

Vi är överväldigade av ert engagemang. Redan under det första dygnet av insamlingen, mitt under den så kallade 'fattigaste veckan på året', har ni köpt 1000 biljetter. Det innebär att vi nått 10% av vårt mål om 10 000 sålda biljetter och viktiga 1000 000 på kontot

Nu ber vi alla stolta BIK:are därute att fortsätta hjälpas åt.

Köp soffbiljetter. Tävla i familjen eller på arbetsplatsen, tagga #soffmatchen2021 och påminn i sociala medier, sporra varandra och slå vad – allt för ett ’utsålt’ Nobelhallen under Soffmatchen 2021.

Vi behöver er nu mer än någonsin.

Matchen det gäller är alltså BIK Karlskoga-Västerås IK, onsdagen den 10 mars. Nu sätter vi, tillsammans, lappen på luckan!


Läs mer om #soffmatchen2021 och hur du köper biljetter till den här.