Inför BIK - HC Vita Hästen

11 november 2017 09:00

Lördag och äntligen dags för veckans hemmamatch! Motståndet heter Vita Hästen som BIK hunnit mött tre gånger (varav två träningsmatcher) redan sedan första ispasset i somras, två i Norrköping och en i Nobelhallen. Dessa tre har resulterat i respektive hemmasegrar, något som talar för BIK när man nu alltså möts igen.


Trots tidigt ledningsmål senast fick BIK se sig besegrat borta i Örnsköldsvik. MODO, som tog sin fjärde raka seger, vann till slut matchen med 5-3. Positivt var att David Suvanto fick göra sitt första mål för säsongen när han nätade i powerplay framspelad av Simon Mattson.

Nu väntar Vita Hästen som hade tre raka förluster innan man senast fick med sig en 4-2 seger hemma mot Västervik. Norrköpingslaget befinner sig i skrivande stund på en niondeplats i tabellen med 23 inspelade poäng.

BIK stannade i och med förlusten senast kvar på jumboplatsen och har nu tre poängs skillnad upp till Västervik på trettondeplatsen och fem poäng upp till det negativa kvalstrecket.

I Vita Hästen hittar vi den målstarka Rickard Palmberg som var en bidragande faktor till segern mot BIK när lagen möttes senast i Himmelstalundshallen. Hästen-forwarden hittade nätet med minuten kvar vilket betydde 3-3 och förlängning där Hästen sedan drog längsta strået och fick extrapoängen. I nu läget toppar Palmberg hockeyallsvenskans skytteliga med 11 mål på 16 matcher.

I BIK-truppen är läget oförändrat och på skadelistan hittar vi fortfarande samma tre spelare som senast: Daniel Bernhard, Erik Brissle och Victor Berglind. Inför morgondagens match rör man om lite i femmorna enligt nedanstående laguppställning. Klart är också att Jonathan Frykholm börjar från start i målet.

Laguppställning:

55. Frykholm, Jonathan
90. Owen, Shane
- - - - - -
1a kedjan
33. Suvanto, David
13. Bengtsson, Rasmus
70. Mattsson, Simon
20. Persson, Juliuz
12. Thorell, Gustaf
- - - - - -
2a kedjan
50. Lang, Viktor
66. Lundegård, Jacob
54. Rommel, Henrik
73. Eklind, Oliver
17. Lihagen, Niklas
- - - - - -
3e kedjan
5. Blidstrand, Ricard
56. Lindberg, Martin
45. Lindström, Axel
72. Hayes, Jeff
71. Berglund, Carl
- - - - - -
4e kedjan
63. Parkkonen, Patrik
19. Byström Johansson, Adam
61. Eriksson, Mikael
23. Höggren, Fredrik