BIK-liraren Albert Lyckåsen: "Det gäller att tävla hårdare dagligdags!"
Publicerad: 2021-12-08
Dagens BIK-lirare är Albert Lyckåsen som bland annat berättar om vad han vill bidra med på isen, att tvånudd just nu saknar ett spelförstörande element och om den viktigaste matchen som han spelat.

Matchens BIK-lirare är den 20-åriga backen Albert Lyckåsen som började sin karriär hemma i Bålsta men gick HG i Linköping HC där han också har hunnit spela ett tiotal matcher i SHL. Sommaren 2020 draftades han i sjunde rundan (#193 totalt) av Buffalo Sabres. På meritlistan finns nationella meriter som silver i Hlinka Memorial Cup (18/19) och VM-guld med småkronorna samma år. Han kom till BIK Karlskoga från Linköping i slutet av september.

"Jag tycker att det går bättre och bättre", kommenterar han själv sin säsong så här långt och den sena ankomsten. "Jag kom snabbt in i gruppen men har väl pendlat lite i spelet. Det har gått lite för mycket upp och ned och jag vill bli lite jämnare under matcherna."

Hur jobbar du för att öka jämnheten?

"Det gäller att försöka tävla lite hårdare dagligdags och att inte tänka så mycket när man ska ut på isen och spela. Det är då det brukar gå som bäst."

Som matchens BIK-lirare får ni svara på några fasta frågor och då passar det bra här att köra igång med fråga 1: Beskriv dig själv som spelare. Vilken roll har du i laget?

"Jag försöker vara en spelskicklig back som förflyttar pucken på ett bra sätt. Jag försöker även vara stabil i egen zon och vill bli bättre där. Dessutom vill jag bidra med bra målchanser."

Fråga 2. Beskriv din gameday på hemmaplan, från det att du kommer till hallen tills du somnar efter matchen. Vad måste vara med?

"Jag går upp och gör en bra frukost - oftast bananpannkakor. Om jag är duktig på att laga mat? Haha, nja, jag kan ju laga mat men jag tror inte att jag är duktig. Jag har lite svårt att veta hur det ska smaka, typ om det ska vara mer salt och så. Men bananpannkakor är ganska lätt - det är bara ägg och banan."

"Sedan åker jag till Nobelhallen och gör det kroppen behöver - kanske något explosivt eller ta hand om höfterna så jag är mjuk i kroppen och redo och så är det isvärmning. Efter lunch - hemma eller med killarna ute någonstans - sover jag eller vilar åtminstone. Sedan tar jag resorb och beger mig mot hallen igen…"

Är du en av tvånuddarna?

"Jajamensan, jag är en av de bättre, faktiskt, haha. Nu när 'Daggen' är borta slipper man de dåliga bollarna. Han är helt klart spelförstörande så nu får finlirarna glänsa."

In i bubblan tidigt eller lugn och avslappnad så länge du kan?

"Jag försöker hålla mig lugn och avslappnad in i det längsta. Det är först ute på isen som jag tänder till."

Har du några fasta rutiner eller andra måsten som typ knyta vänster skridsko först och så vidare?

"Nej, jag gillar att göra lite samma grejer men det spelar ingen roll vilken skridsko jag knyter först och sådana saker. Det händer inget om jag ändrar på något."

Vi går vidare med fråga nummer 3: Det roligaste du vet, förutom hockey då..?

"Jag gillar att spela padel och golf. Ja, jag är bra på det, haha! Eller, helt okej i alla fall."

4. Det värsta du vet…

"Oj, det värsta… Hm, jag gillar ju verkligen inte att ha tråkigt. Jag försöker se till att jag har något att göra hela tiden."

5. Något som få vet om dig är…

"Jag kan jonglera och cykla på enhjuling."

6. Vilken match är den viktigaste du spelat (och varför?)?

"Alla matcher är viktiga. Men om jag ska välja en match väljer jag VM-finalen med U18. Vi vann över Ryssland och vann det första U18-guldet någonsin för Sverige."

Har du kvar din guldmedalj?

"Ja, jag tror att min farmor har den."

7. Till sist – vad betyder Stolt BIKare för dig?

"Först och främst att man bär BIK-loggan med stolthet. Det kanske låter klyschigt men här är det laget före jaget som gäller och man tar verkligen väl hand om varandra."


Köp din biljett till onsdagens match mot Almtuna och kommande matcher här.

Säkra din plats i arenan genom att välja årskort - läs mer och boka här.

Kommunikation, Privatmarknad och CSR Marie Angle